H.Essers betreurt vernietiging GRUP voor uitbreiding aan Transportlaan, maar kijkt vooruit.

H.Essers betreurt vernietiging GRUP voor uitbreiding aan Transportlaan, maar kijkt vooruit.

Deze avond heeft H.Essers vernomen dat de Raad van State het GRUP voor de uitbreiding van de Transportlaan in Genk definitief vernietigt. H.Essers is teleurgesteld, maar kijkt vooral vooruit.

CEO Gert Bervoets: “We voelden de bui hangen. Als ondernemers denken we echter in oplossingen. We zetten onze klanten en onze medewerkers voorop. De groeiende vraag van onze pharma klanten vangen we nu al op binnen onze bestaande sites. Dat blijft een suboptimale oplossing, met bijvoorbeeld extra transporten tussen die sites. Daarom blijven we op zoek naar een duurzame oplossing om alle pharma-activiteiten op termijn te bundelen op één locatie.”

Focus op klanten en medewerkers

Na de schorsing van het GRUP in juli 2017 is de vernietiging geen grote verrassing, al is het teleurstellend dat de noodzakelijke uitbreiding aan de Transportlaan hiermee onmogelijk wordt gemaakt. CEO Gert Bervoets stelt de prioriteiten echter scherp: “We zijn bijna 5 jaar verder sinds de start van dit dossier. We respecteren de beslissing en gaan de hele procedureslag zeker niet opnieuw beginnen. In het belang van onze klanten en medewerkers kijken we liever vooruit.

Sterke internationale groei

De logistieke dienstverlener blijft sterk vooruitgaan in haar specialisatie domeinen, zoals chemie en pharma. Dankzij die expansie groeit H.Essers ook internationaal sterk. Niettemin wil het familiebedrijf vasthouden aan de verankering in Vlaanderen.

Voor het chemiesegment investeert H.Essers ondermeer op de voormalige Ford site in Genk. En begin deze maand maakte het nog de overname bekend van Huktra, de tankcontainerspecialist in Zeebrugge. De groei in het pharmasegment vangt het op in de bestaande sites. Door verschuivingen in de magazijnen van bijvoorbeeld Genk en Vilvoorde wordt er extra ruimte gecreëerd. Dat betekent evenwel extra transporten tussen die sites.

We blijven op zoek naar de meest duurzame oplossing voor onze pharma-activiteiten. Binnen onze internationale groei onderzoeken we verschillende alternatieven. Het is bijzonder jammer dat dit niet lukt aan de Transportlaan” besluit Gert Bervoets.

Meer info: Bob Van Steenweghen, bovs@essers.com, +32 476 52 21 89