Voka – KvK Limburg viert 25 jaar Limburgs-Roemeense samenwerking bij H.Essers

Voka – KvK Limburg viert 25 jaar Limburgs-Roemeense samenwerking bij H.Essers

In 2014 is het 25 jaar geleden dat de samenwerking tussen Limburg en Roemenië werd opgezet. Op 17 december stelde de Limburgse Roemeniëwerking haar organisatie voor bij de logistiek dienstverlener H.Essers. Ter ere van de verjaardag was ook de Roemeense ambassadeur aanwezig.

Heel wat Limburgse bedrijven doen zaken met en in Roemenië. De Limburgs-Roemeense samenwerking is er een op humanitair en cultureel vlak, maar ook op gebied van gezondheidszorg en networking. Hieruit vloeiden ook tal van economische relaties voort. Gisteren ontving Voka –  KvK Limburg in samenwerking met de Limburgse Roemeniëwerking de Roemeense ambassadeur bij transport- en logistiek bedrijf  H.Essers.

Noël Essers beschouwt Roemenië als het tweede thuisland van H.Essers. “We stellen er 650 mensen tewerk, er rijden 450 trucks rond en we hebben er 7 vestigingen”, aldus Noël Essers, president van H.Essers

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Het is zeker en vast positief dat onze provincie grensoverschrijdende links legt op cultureel, humanitair en economisch vlak. Wij kunnen het alleen maar toejuichen dat bedrijven grenzen doorbreken en nieuwe markten gaan opzoeken. Zeker omdat al vaak genoeg is gebleken dat export een grote sterkhouder voor de Limburgse economie is.”

Limburgse Roemeniëwerking