Uitbreidingen in spoorverbinding en warehousing zetten H.Essers verder op de kaart in Roemenië en Oost-Europa

Uitbreidingen in spoorverbinding en warehousing zetten H.Essers verder op de kaart in Roemenië en Oost-Europa

In mei van dit jaar bouwde ons bedrijf maar liefst 10.000 m2 aan extra warehousing op onze site in het Roemeense Boekarest, en tegelijkertijd werd er hard gewerkt aan een nieuwe, rechtstreekse treinverbinding tussen Roemenië en Turkije. Twee weldoordachte investeringen die ons pharma- en chemiesegment in Roemenië verder versterken en waarmee we onze aanwezigheid in Oost-Europa nog steviger op de kaart zetten. Jeroen Fabry, Business Unit Manager CEE en Christopher Van Den Daele, Business Unit Manager High Value, vertellen meer over deze uitbreidingen en de meerwaarde ervan voor onze klanten.

Sinds ons bedrijf voor het eerst voet aan de grond zette met een eigen vestiging in Roemenië zijn onze activiteiten in Oost-Europa sterk gegroeid. Jeroen Fabry, zelf al ruim 14 jaar werkzaam voor H.Essers in Roemenië, heeft die ontwikkelingen op de voet gevolgd. “In de regio van Boekarest bouwden we in 2013 ons eerste eigen gebouw. Inmiddels beschikken we er over 50.000 vierkante meter aan warehousing, en in 2017-2018 bouwden we op onze site in Oradea nog eens 8.000 vierkante meter bij, waar we nu een totaal hebben van 46.000 m2.” Dit jaar werd die opslagcapaciteit verder uitgebreid met 10.000 vierkante meter. En met reden. “In Roemenië zijn we een van de weinige spelers die Seveso-gecertificeerde goederen volledig compliant kunnen opslaan en vervoeren,” legt Christopher uit. “Voor de opslag van gevarengoed gaan we zelfs verder dan de regionale veiligheidsnormen en rusten we onze gebouwen uit met de nieuwste brandblussystemen.”

Genk – Curtici – Istanbul

Met dezelfde zorg transporteert H.Essers via het spoor farmaceutische middelen en gevarengoed naar Roemenië, mede dankzij de temperatuurgecontroleerde Safeboxes waarmee we onze goederen al jaren veilig kunnen vervoeren. Acht keer per week vertrekt er vanuit onze eigen terminal in Genk een trein naar het Roemeense Curtici. Van daaruit worden de goederen meestal verder getransporteerd via de weg. “Sinds dit jaar kunnen transporten vanuit Curtici echter ook via het spoor verdergezet worden,” vertelt Christopher. “In samenwerking met Rail Cargo Austria legden we namelijk een nieuwe verbinding met Istanbul, waardoor er drie keer per week een trein richting Turkije vertrekt. In de toekomst zullen we dit zelfs uitbreiden tot vijf keer per week. Een bijzonder duurzame aanvulling van ons synchromodale netwerk, want dit volwaardige alternatief vervangt zo’n 9.000 wegtransporten.”

Intermodale oplossing

De investeringen in zowel warehousing als treintransport vallen naadloos samen met de plannen die ons bedrijf heeft voor de uitbouw van haar aanwezigheid in de pharma-, chemie- en high-securitysegmenten in Oost-Europa. Jeroen: “De intermodale verbinding tussen Roemenië vormt een mooie link tussen west en oost, maar we willen ook meer gaan investeren in de verbinding tussen noord-oost en zuid-oost, meer specifiek tussen Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen. Dit zou een enorme boost geven aan de marktpositie van onze klanten in Roemenië. Bovendien is spoortransport zeer betrouwbaar en kunnen we er gemakkelijk mee de grenzen over, ook in tijden van crisis en congestie. Dat bleek ook al snel bij het uitbreken van de coronacrisis, toen veel landen de grenzen sloten, maar treinen wel probleemloos konden blijven doorrijden.”

Potentiële hub

In de toekomst zou een directe stopover in Boekarest nog een mooie aanvulling zijn op het flexibele, multimodale netwerk dat we vandaag al hebben uitgerold. Oost-Europese multinationals in de chemie en pharma vinden ook steeds vaker de weg naar Roemenië voor een geschikte locatie met goede ontsluiting. “De logistieke opportuniteiten zijn hier talrijk, met nog ruim 1 miljoen vierkante meter aan ruimte beschikbaar voor warehousing,” zegt Christopher. “Ook de ontsluiting via de haven van Constanza, de Donau, de nabijheid tot tientallen Europese landen én het Midden-Oosten … zijn ontzettende troeven. Bij H.Essers zien we in elk geval het potentieel voor een echte logistieke hub. Daarom blijven we in Roemenië investeren en bouwen we hier met veel gedrevenheid en ervaring verder aan de toekomst.”

Hebt u interesse in de warehousing- en transportmogelijkheden die H.Essers naar en vanuit Roemenië aanbiedt? Jeroen Fabry (jeroen.fabry@essers.com) geeft u er graag meer informatie over.