PPG maakt de overstap naar H.Essers: “De professionaliteit van H.Essers was doorslaggevend in ons keuzeproces”

PPG maakt de overstap naar H.Essers: “De professionaliteit van H.Essers was doorslaggevend in ons keuzeproces”

Verf- en coatinggigant PPG vertrouwt zijn warehousing voor Protective and Marine coatings in Europa sinds vorig jaar toe aan ons bedrijf. De Amerikaanse producent met vestigingen over de hele wereld, waaronder een Belgische locatie in Deurne, was op zoek naar een nieuwe logistieke dienstverlener om zijn supply chain optimaal te bedienen. Dankzij onze jarenlange expertise in het chemische segment wisten we een oplossing te ontwikkelen die specifiek is afgestemd op de supply chain van PPG. Hoe heeft de klant dit ervaren? En hoe hebben wij dit aangepakt?

PPG, met hoofdzetel in Pittsburgh in de Verenigde Staten, werd in 1883 opgericht en produceerde aanvankelijk glasplaten. Door de jaren heen evolueerde het bedrijf tot een wereldwijde marktleider in coatingsubstanties, optische producten en verf. PPG produceert vooral decoratieve verven, verven voor de auto-industrie, maar ook speciale verven, zoals onder andere brandwerende verven, tankcoatings, en coatingproducten voor schepen (PMC’s). Onze productie van innovatieve verfoplossingen heeft ons bedrijf door de jaren heen steeds duidelijker op de wereldkaart gezet,” vertelt Frederik Welvaert, Plant Manager Deurne, PPG. “Inmiddels telt PPG dan ook maar liefst 47.000 werknemers, verspreid over 156 productielocaties.”

Nauwkeurigheid is prioriteit

De PPG-site in Deurne produceert, net als de Ostrow-site in Polen, de zogeheten Protective and Marine Coatings (PMC). Het gaat om hoogwaardige producten, die over de hele wereld worden verdeeld. Frederik Welvaert: “Onze klanten werken vaak aan grote projecten en houden daarbij een strakke planning aan. Een van onze logistieke uitdagingen is dan ook om de verf precies op het afgesproken tijdstip te leveren. En dat is niet gemakkelijk, want soms krijgen we bestellingen van de andere kant van de wereld. Snelheid en nauwkeurigheid zijn dus onze grootste prioriteiten.” En omdat PPG continu op zoek is naar een manier om zijn werkwijze te verbeteren, schakelde het bedrijf onze experts in om mee te zoeken naar een oplossing.

Het team van H.Essers, onder wie Maarten Goossens, Global Industry Lead Chemicals, vertaalde de ervaring en brede mogelijkheden van ons chemische segment naar een oplossing op maat. “Multinationals die wereldwijd met de grootste efficiëntie hun klanten willen bedienen, hebben steevast te maken met flinke uitdagingen in hun supply chain,” zegt hij. “En toch is elke case weer anders. Op basis van de doelstellingen van PPG hebben we een oplossing ontwikkeld die aan al de noden van PPG voldoet. Zo werd er naast warehousing een afdeling opgestart om verf te kleuren, het zogenaamde ‘tinting’. Met die one-stop-shopaanpak ontzorgen we de klant maximaal.” De keuze voor H.Essers was dan ook snel gemaakt. “H.Essers is een gedreven familiebedrijf dat unieke mogelijkheden biedt op het vlak van transport en warehousing,” legt Frederik Welvaert uit. “En we waren onder de indruk van hun professionaliteit, projectaanpak en uitstraling. Dat bleek uiteindelijk doorslaggevend in ons keuzeproces.”

 

 

 

 

 

 

 

Vertrouwen

Ook in de dagelijkse handelingen vindt Cees Rijnsburger, Operations Director PMC EMEA, de werkwijze van H.Essers een echte aanvulling op de dienstverlening van PPG. “Dit maakt het voor ons heel aangenaam om dagelijks samen te werken. De projectleider, het projectteam en de operationeel verantwoordelijken van H.Essers stellen zich steeds proactief en gestructureerd op. Ze denken goed mee, zodat ze eventuele uitdagingen al kunnen tackelen voordat die zich aandienen. De aanpak van H.Essers sluit prima aan bij het motto uit onze recente campagne: We do better today than yesterday – everyday. We delen dezelfde drive voor verbetering.” Maarten Goossens is blij met het onderlinge vertrouwen, dat een belangrijke rol speelt in de totstandkoming van dit samenwerkingsverband. “Het is een grote stap om een nieuwe dienstverlener in de arm te nemen en daar je supply chain aan toe te vertrouwen. Zo’n operationele overstap vereist een nauwe samenwerking. Samen bundelen we daarom onze krachten en verdiepen we ons verder in het optimaliseren van de processen voor PPG zodat we onze bestaande supply chain-oplossing continu kunnen uitdagen en optimaliseren.”

Bent u benieuwd naar de oplossingen op maat die H.Essers binnen zijn chemisch segment biedt? Maarten Goossens licht ze graag toe: maarten.goossens@essers.com.