Participaties voor verdere groei

Participaties voor verdere groei

Als Limburgse ondernemersfamilie wil de familie Essers graag zuurstof geven aan andere bedrijven met een groeiambitie ter ondersteuning van hun verdere ontwikkeling. In haar investeringsbeslissingen zoekt zij een optimale combinatie van innovatie enerzijds en een indirecte link met de logistieke sector anderzijds.

Begin 2016 nam de investeringsvennootschap van de familie Essers een participatie in SmartPallet.

SmartPallet, vroeger gekend als Palletkraft, staat in voor de productie en verkoop van kartonnen paletten.
Deze pallet is uniek door haar specifieke samenstelling van gegolfd karton, waarbij een standaard pallet van 4 kg een gewicht tot 500 kg kan dragen. Qua stevigheid en levensduur bieden de SmartPallet-pallets dezelfde waarborgen als klassieke producten. Omdat ze hier ook ultralicht zijn, kan de gebruiker hierdoor ook nog zo’n 2% besparen op transportkosten, los van het grote ergonomische voordeel, dat tot veel minder rugklachten bij arbeiders leidt.

Deze golfkartonnen paletten beantwoorden aan de EU-richtlijnen voor de export van goederen en zijn virus- en splintervrij, wat een groot voordeel biedt ten opzichte van een houten pallet. En tenslotte zijn het de meest duurzame van alle pallettypes, want ze zijn milieuvriendelijk en recycleerbaar.  Deze laatste eigenschap is ontegensprekelijk een voordeel bij beleveringen naar de kleinhandel/shops aangezien het karton gemakkelijk kan gerecycleerd worden en hierdoor met het normale papier- en kartonafval mee opgehaald kan worden.

Lees hieronder het interview met Wiet Vande Velde, oprichter van SmartPallet.
Bron: Weekend Knack 24 februari 2016

Wilt u graag meer weten over  Smartpallet, mail dan naar Jan Roosens via jan@smartpallet.be