H.Essers versterkt synchromodale vloeibare chemietransporten met overname Tank Management

H.Essers versterkt synchromodale vloeibare chemietransporten met overname Tank Management

Twee jaar geleden nam H.Essers nog tankcontainerspecialist Huktra over, en ook dit jaar kozen we voor de verdere uitbreiding van onze multimodale liquid bulktransporten met de strategische acquisitie van het familiebedrijf Tank Management. De bedrijven sluiten qua geografische dekking perfect op elkaar aan en ook de dienstenportfolio’s lopen naadloos in elkaar over. Lodewijk De Meulemeester, Integration & Transformation Manager, legt uit welke voordelen de overname nog meer met zich meebrengt.

Het Noors-Franse Tank Management werd in 2006 door de familie Nordbo opgericht in Oslo en later versterkt door de toetreding van de familie Phillipe. Tank Management specialiseert zich in temperatuurgecontroleerd transport van liquid bulk voor zowel de food- als de chemiesector. “De overname, die de voorbije zomer werd afgerond, betekent voor Tank Management een volgende groeifase en voor H.Essers een strategische uitbreiding om klanten in de food-, pharma- en gevarengoedindustrie met een one-stop-shopdienstverlening steeds specifiekere oplossingen te kunnen bieden,” vertelt Lodewijk De Meulemeester. “Het management en haar 35 werknemers blijven aan boord. Bedoeling is om de expertise van zowel Huktra als Tank Management te integreren in een nieuwe businessunit, Liquid Bulk, binnen de H.Essers-groep. Het is dus niet alleen een tactische, maar ook een tactvolle overname: we richten ons volledig op de symbiose tussen onze teams voor een optimale dienstverlening aan de klant.”

Innovatieve aanwinst

Die consolidatie brengt ook nieuw operationele mogelijkheden met zich mee. “Met de integratie van het materieel van Tank Management kunnen we 800 nieuwe ISO-tanks inzetten die vloeistoffen onder verschillende temperaturen van -10 °C tot +130 °C kunnen vervoeren. Bovendien kunnen die temperaturen vanop afstand gecontroleerd en aangepast worden.” De vloeibare food-, pharma- en chemietransporten krijgen immers steevast te maken met complexe voorwaarden en strenge eisen. Lodewijk: “Door de toevoeging van deze service aan onze bestaande vloot van geïsoleerde en niet-geïsoleerde tanks kunnen we steeds de juiste tankcontainer aanbieden voor het product van onze klant. Hoe meer we daarbij de veiligheid en kwaliteit van de goederen kunnen garanderen, hoe beter we onze klanten kunnen ontzorgen met een volledige supply chain-oplossing.” De klant maatoplossingen aanbieden is dan ook iets waarin H.Essers zich al jarenlang specialiseert. Lodewijk: “We hebben als bedrijf altijd de ambitie gehad om volledige supply chain-oplossingen te voorzien: het intermodale transport van liquid bulk, maar ook opwarmen, afvullen en verpakken, opslag in onze state-of-the-art magazijnen, en tenslotte de distributie door heel Europa. We kunnen deze oplossingen nu ook aanbieden aan de klanten van Tank Management.”

Synchromodaal door heel Europa

Door de overname van Tank Management verzekert ons bedrijf zich van een nog grotere geografische voetprint voor onze 50.000 liquid bulk shipments. “In een aantal landen waren we reeds actief met eigen vestigingen, zoals in België, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Roemenië,” zegt Lodewijk. “En doordat Tank Management locaties heeft in Frankrijk, Italië, Nederland en Scandinavië, verankeren we onze activiteiten in deze landen nog verder. Bovendien is onze actieradius inmiddels dusdanig vergroot, dat onze tankcontainers in alle windrichtingen van het continent actief zijn, steeds over spoor en water en met de first and last mile via de weg. Dat past perfect binnen onze synchromodale ambities.”

Nieuwe bedrijfstak

In de toekomst zal ons bedrijf zijn dienstenaanbod verder uitbreiden en zich – mede door de inzet van de vloot en locaties van Tank Management – nog verder richten op geïntegreerde en duurzame liquid bulklogistiek. “We bouwen daarbij verder op de innovaties waar we in onze gecombineerde vloot over beschikken: geavanceerde temperatuurconditionering, bijzonder hoge veiligheidsnormen en de mogelijkheid om onze containers vanop afstand te volgen,” voegt Lodewijk toe. “Maar natuurlijk zijn we niet alleen bezig met de praktische en materiële aanwinsten – we kijken vooral uit naar de samensmelting met het deskundige team van Tank Management tot een nieuwe bedrijfstak en alle successen die daar nog uit zullen voortkomen.”

Wilt u meer weten over de vele logistieke oplossingen in de food- en chemiesector die H.Essers kan aanbieden? Lodewijk De Meulemeester (lodewijk.demeulemeester@essers.com) geeft graag meer informatie over warehousing en liquid bulktransport en denkt met u mee over een eventuele oplossing op maat.