H.Essers breidt chemiecapaciteit fors uit met nieuwe site in Lommel

H.Essers breidt chemiecapaciteit fors uit met nieuwe site in Lommel

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van chemieklanten, investeert ons bedrijf in de verdere uitbreiding van zijn oplossingen voor dit segment. In dat kader zullen we 150.000 m² aan Seveso-magazijnen voor chemiegoederen ontwikkelen op het bedrijventerrein Kristalpark 3 te Lommel. De site van zo’n 27 hectare is gunstig gelegen met het oog op internationale ontsluiting via de weg, over het water en per spoor. Met de investering creëert ons bedrijf  bovendien tot 500 nieuwe jobs en maakt het verdere groei mogelijk.

Strategische investering

Als logistiek dienstverlener bedient H.Essers heel wat bedrijven uit de chemiesector. “En de vraag naar oplossingen voor chemielogistiek blijft groeien. In die mate zelfs dat de capaciteit op onze site Dry Port Genk nu al volzet is, terwijl we er nog magazijnen aan het bouwen zijn. Daarom zochten we bijkomende ruimte in de regio,” vertelt CPO Salvatore Napolitano.

H.Essers kocht een perceel van 27 hectare op het industrieterrein Kristalpark 3 in Lommel. “We blijven trouw aan onze Limburgse roots en zorgen hiermee opnieuw voor een verdere lokale verankering. De locatie is strategisch gelegen met het oog op ontsluiting naar Duitsland en Nederland. Door de nabijheid van het water en spoorlijnen past de site ook in onze synchromodale visie op transport.”

Toekomstgerichte investering

Begin 2022 wordt gestart met de bouw van de eerste Seveso-magazijnen. Op termijn komt er in Lommel 150.000 m² aan stockageplaats voor goederen uit alle gevarenklassen. H.Essers beschikt nu al over 600.000 m² aan magazijnruimte geschikt voor de veilige opslag van gevarengoed in België, Nederland, Denemarken en Roemenië. De investeringen in Lommel zorgen dus voor een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit voor chemieklanten.

“Als logistiek dienstverlener willen we meegroeien met onze chemieklanten. We creëren met deze investering de nodige ruimte om hen ook in de toekomst innovatieve, one-stop shop-oplossingen te bieden. Tegelijk kijken we verder, want met 500 nieuwe jobs zorgen we voor werkgelegenheid in de regio. En de site wordt duurzaam ingevuld. 15% van het perceel blijft plaats bieden aan groen, met soorten die de biodiversiteit ondersteunen. Verder zullen de magazijnen op termijn uitgerust worden met zonnepanelen en krijgen de kantoorgebouwen groendaken.”

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor chemielogistiek? Neem contact op met maarten.goossens@essers.com.