Aanpak Ecolab project in Spanje

Aanpak Ecolab project in Spanje

Drukte op het werk: dat gevoel kennen we allemaal. Menig teamleider is dan misschien eerder geneigd om zijn of haar team vooral up and running te houden om het werk gedaan te krijgen. Bij H.Essers kiezen we liever voor flexibiliteit. Daardoor helpen we niet alleen onze klanten, maar ook onze eigen medewerkers groeien. Een mooi voorbeeld daarvan is de aanpak van ons Ecolab-project in Spanje. Kathleen Quintiens en Melissa Nouwen lichten dat graag toe. Benieuwd? Lees snel verder!

“Als je wilt dat mensen groeien, moet je ze ook de kans geven”

Kathleen Quintiens geeft als teamleader leiding aan een gemotiveerd team van bedienden. Dagelijks staan zij vanuit Genk in voor de administratieve en planningtaken voor onze klant Ecolab. Na de overname van het Spaanse Coral Transport & Stocks besloot H.Essers een nieuwe tak voor Ecolab op te zetten in Barcelona. Daarop vroeg Kathleen haar collega Melissa Nouwen om het project in Spanje mee in goede banen te leiden.

Melissa en Kathleen zijn twee ervaren, goed op elkaar ingespeelde collega’s binnen een team van twaalf bedienden onder Serge Moors. “Wij nemen alle administratieve taken op ons voor Ecolab”, vertelt Kathleen, zelf teamleader. “We volgen de inkomende en uitgaande goederen op én staan continu in contact met de klant. Dat doen we met twaalf teamleden, en dan nog is het takenpakket behoorlijk uitdagend.” Toen ons bedrijf in september Coral Transport & Stocks overnam in Spanje, creëerde dat ook een opportuniteit voor de uitbreiding van de activiteiten van Ecolab. Geen sinecure om dit met het huidige team op te vangen. Toch besloot Kathleen om een collega met ervaring naar Spanje te sturen. “Zo konden we het uitbreidingsproces optimaal begeleiden.”

Kort op de bal spelen

Melissa bleek de uitgelezen persoon om richting zuiden te reizen. “Ik ben er zo’n drie weken op locatie geweest”, vertelt ze, “en in maart ga ik opnieuw een week. Tot nu toe is de opzet van de nieuwe Ecolab-afdeling vlot verlopen. Natuurlijk ging het Coral-team anders te werk, maar doordat we van tevoren onze richtlijnen en input hadden gecommuniceerd, was de switch snel gemaakt.” Of de taalbarrière een rol speelt in die communicatie? Melissa: “Toch wel. We kunnen Engels met elkaar praten, maar complexere termen bleken soms wat verwarring te veroorzaken. Kort op de bal spelen en regelmatig fysiek aanwezig zijn is dan ook belangrijk om alles in goede banen te kunnen leiden.”

Kansen geven

In maart zal de Ecolab-hal in Spanje volledig operationeel zijn, waardoor de aanwezigheid van Melissa – en wellicht een tweede collega – opnieuw vereist is. Geen probleem voor Kathleen die het belangrijk vindt dat, ondanks de drukte op haar eigen afdeling in Genk, onze klant ook in Zuid-Europa op de juiste expertise kan rekenen. “We zetten als één team de schouders onder de projecten van onze klanten”, zegt Kathleen. “Daar plukt trouwens niet alleen de klant de vruchten van, want als je wilt dat mensen groeien, moet je ze ook de kans geven. Dat doen we binnen H.Essers heel graag.” Dat beaamt ook Melissa: “Als ieder teamlid zijn steentje bijdraagt, gaat het hele team vooruit.”