“We hebben samen een enorme groei doorgemaakt”

“We hebben samen een enorme groei doorgemaakt”

H.Essers is al 30 jaar een trouwe logistieke partner voor het Amerikaanse chemiebedrijf DuPont. Een nauwe samenwerking waarmee we meer dan ooit grenzen verleggen. Want sinds kort voorzien we niet meer alleen diverse opslagactiviteiten in België en transport doorheen heel Europa, we vervoeren nu ook drie keer per week goederen naar China én verder. Director Strategic Development bij H.Essers Hanno Reeser en Pablo Nosti, Logistics Manager EMEA bij Dupont, zien een mooie toekomst in de uitbouw van dit spoorvervoer.

Pablo Nosti herinnert zich nog goed die eerste keer dat DuPont een beroep deed op H.Essers. “Die eerste opdracht omvatte een klein warehousecontract in de vroege jaren ’80,” aldus Pablo Nosti. “Sindsdien hebben we een ontzettend mooi parcours afgelegd. Ik heb echt het gevoel dat we samen gegroeid en geëvolueerd zijn. Net zoals wij, zijn ook zij steeds op zoek naar betere, nieuwere of efficiëntere oplossingen. Het spoorwegtraject richting China dat H.Essers voor ons heeft opgezet begin 2017 is een nieuw hoogtepunt in onze samenwerking. Daarmee heeft H.Essers zijn pioniersrol opnieuw waargemaakt.”

Weg geëffend

“In het verleden kon DuPont zijn producten, halffabricaten maar ook grondstoffen voor de voedingsindustrie, enkel per schip of vliegtuig richting China vervoeren,” legt Hanno Reeser uit. “Met aanzienlijke kosten en lange transittijden tot gevolg. De treinverbinding naar China die we hebben opgezet is een perfect alternatief. Concreet vertrekt er drie keer per week een trein richting China vanuit Duisburg of Tilburg, met goederen die we in België, Duitsland, Finland, Denemarken of Luxemburg hebben geladen. Van hieruit gaat het richting Guangdong, Chongqing of Chengdu. En daarmee hebben we eigenlijk nog maar een stuk van onze route afgelegd. Nadat we ook voor de inklaring van de goederen hebben gezorgd, vertrekken onze chauffeurs immers nog richting de eindklanten in bijvoorbeeld Zuid-Korea, Taiwan, Cambodja, Japan en Vietnam. Ondertussen maken ook andere klanten al gebruik van ons railvervoer richting China. Je zou dus kunnen stellen dat de samenwerking met DuPont de weg geëffend heeft om ook de noden van andere klanten in te vullen. Op dit moment vervoeren we onder andere melkpoeder, farmaceutische goederen, wijn, ongevaarlijke chemicaliën en elektroncia.”

In 2017 vervoerde H.Essers zo’n 900 containers voor DuPont. “Een heel mooi begin,” aldus Pablo Nosti. “Maar dat aantal zal in 2018 zeker overtroffen worden. Want ondertussen is deze route een van onze standaardopties om onze klanten in Azië te bereiken. Dat lijkt misschien evident, maar geloof me, dat is het niet. Zo’n treinverbinding opzetten vergt een minutieuze voorbereiding, een jarenlange knowhow én een grote klantenkennis. H.Essers heeft eens te meer bewezen waarom het al jarenlang een van onze belangrijkste strategische logistieke partners in de EMEA-regio is. Het draagt echt bij tot het succes van ons bedrijf.”

Meer weten over onze synchromodale oplossingen? Contacteer Hanno Reeser, hanno.reeser@essers.com.

  • Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontvang als eerste al het nieuws over ons bedrijf en de trends op de markt.