Vernieuwde aanpak chemie transport werkt

Vernieuwde aanpak chemie transport werkt

Om onze chemieklanten nog beter op maat te kunnen bedienen, besloot H.Essers vorig jaar om de chemietransporten in het general cargo-netwerk – deelzendingen en groupagezendingen – verder te ontwikkelen en te specialiseren. Een goede, strategische beslissing, zo blijkt uit onze meest recente SQAS*-score (Safety & Quality Assessment for Sustainability) van 85%.

Maximaal ontzorgen

“Voor de chemie sector is compliancy van cruciaal belang,” legt Maarten Goossens, Global Industry Lead Chemicals, uit. “Denk bijvoorbeeld maar aan de hogere veiligheids- of temperatuurvereisten en de specifieke opleiding van de medewerkers. Ook een proactieve communicatie en de visibiliteit van de zendingen zijn cruciaal. De vervoerde producten worden vaak verwerkt in kritische processen. Klanten willen dus graag op ieder ogenblik weten waar het transport zich bevindt. Bovendien is het noodzakelijk om tijdig te verwittigen bij bijvoorbeeld een onvoorzien incident. Verder kunnen we, dankzij de geïntegreerde warehouse- en transportoplossingen die we bieden, klanten maximaal ontzorgen doordat ze voor deze diensten bij één partner terechtkunnen.”

Sterke stijging

“Onze aanpak resulteerde in een sterke SQAS*-score van 85%, een knap resultaat dat bijna 10% boven het Europese gemiddelde ligt,” legt Johan Ghijselinck, Business Unit Manager General Cargo uit. “Dit sterkt ons in onze overtuiging om de ingeslagen weg verder te zetten. Zo zullen we onze vloot verder uitbreiden met onder andere temperatuurgecontroleerde wagens, onze intermodale oplossingen uitbouwen en een doorgedreven digitalisering doorvoeren om de visibiliteit van de zendingen te optimaliseren en de daarbij horende administratie te vereenvoudigen.”

Wenst u meer info over onze aanpak? Neem dan contact op met Johan Ghijselinck, johan.ghijselinck@essers.com.

*SQAS-score: SQAS (Safety & Quality Assessment for Sustainability) is een beoordelingssysteem van de Cefic (European Chemical Industry Council) dat peilt naar kwaliteit, veiligheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het systeem wordt vooral in de chemie gebruikt.