Verhoogde efficiëntie dankzij Transics’ TX-SMART-smartphoneapp

Verhoogde efficiëntie dankzij Transics’ TX-SMART-smartphoneapp

Fleetmanagementexpert Transics lanceerde onlangs een nieuwe versie van de succesvolle TX-SMART. Oorspronkelijk was deze smartphoneapp ontwikkeld voor een betere informatie-uitwisseling met chauffeurs van occasionele onderaannemers. De nieuwe versie van TX-SMART, die naadloos is geïntegreerd in de TX-CONNECT-backofficesoftware, voegt hier applicaties aan toe die specifiek bedoeld zijn voor de distributiesector. Eén van de eerste gebruikers is de Limburgse logistieke dienstverlener H.Essers, die, naast vaste Transics-boordcomputers voor het zware wegvervoer en TX-SMART voor zijn occasionele onderaannemers, nu ook de nieuwste TX-SMART inzet voor zijn distributiewagens van de technical care-afdeling in Vilvoorde.

De voorbije jaren sleepte familiebedrijf H.Essers tal van awards en titels in de wacht, als erkenning voor zijn sterke strategische visie, snelle groei en doorgedreven innovatievermogen. Geavanceerde technologie ondersteunt de logistieke onderneming in alle inspanningen. Zo vertrouwt H.Essers al jaren op fleetmanagementoplossingen van Transics. Naast het gamma vaste Transics-boordcomputers werd TX-SMART sinds juli 2013 al ingezet om met de chauffeurs van zijn occasionele onderaannemers te communiceren. Recentelijk werd de nieuwe TX-SMART ingezet voor een 30-tal eigen chauffeurs actief in de high-value technical care-distributieafdeling van H.Essers die instaat voor warehousing en distributie van hightechmateriaal en computertoebehoren over korte afstanden.

Robuust én gebruiksvriendelijk

Deze out-of-cabin-oplossing wordt fel gesmaakt door de distributiechauffeurs, die de app gebruiken op een industriële, robuuste Motorola PDA. Erwin Kelchtermans, Business Analist bij H.Essers: “Klanten vragen meer en meer naar de traceerbaarheid van hun colli’s. Via ons Track-&-Traceportaal kunnen ze al een aantal jaren de status van hun zendingen verifiëren. Maar om op elk moment een zicht te hebben op de lading, moeten onze distributiechauffeurs de pakketten, buiten de truckcabine, kunnen inscannen bij het laden en lossen, digitale handtekeningen opslaan, eventuele klantenbemerkingen kunnen invoeren, foto’s van bijvoorbeeld beschadigde goederen of documenten nemen, enzovoort. De gebruiksvriendelijke TX-SMART-app, in combinatie met een robuuste, industriële Motorola-smartphone vormt voor ons de perfecte oplossing.

Een en hetzelfde platform voor zowel vaste als mobiele toestellen

Een bijkomend voordeel van TX-SMART is dat de planners, vanuit hun bekende Transics TX-CONNECT-backoffice, kunnen communiceren met al hun chauffeurs, ongeacht of het om een vaste Transics-boordcomputergebruiker of een TX-SMART-gebruiker gaat. Dit maakt het voor de planner eenvoudiger en vooral ook efficiënter”, aldus Erwin Kelchtermans.