Uitbreiding Midden-Oosten – H.Essers sluit joint venture met Kanoo

Uitbreiding Midden-Oosten – H.Essers sluit joint venture met Kanoo

Via een joint venture met Kanoo verleggen wij onze grenzen naar het Midden-Oosten. Met een meerderheidsparticipatie zal H.Essers de operationele en commerciële leiding voor zijn rekening nemen, met ondersteuning van Kanoo. De joint venture zal onder de naam H.Essers-Kanoo Logistics opereren vanuit Dubai, zowel onshore als offshore.

De geografische aanwezigheid, de lokale ervaring en de logistieke expertise van Kanoo waren doorslaggevend in onze keuze voor deze joint venture. Bovendien wil Kanoo ook in onze strategische segmenten verder evolueren en hebben ze reeds een aantal interessante en goede jointventurestructuren opgezet met chemiebedrijven zoals AkzoNobel en BASF.

Op te voeren naar de hoogste standaarden

Voor H.Essers is Dubai de gateway voor de verdere expansie in het Midden-Oosten. Het is onze missie om onze logistieke activiteiten in de regio op te voeren naar de hoogste standaarden. In een eerste fase maken we gebruik van de faciliteiten van Kanoo met een magazijn van 7.000 m2. In de nabije toekomst zullen we verhuizen naar een greenfield-magazijn dat volledig ingericht wordt naar westerse maatstaven.

Samen met Kanoo staan wij in voor de complete supply chain, die onze klanten volledig kunnen volgen: zee- en luchtvracht vanuit Europa naar het Midden-Oosten (en omgekeerd), zee- en luchtvracht vanuit Dubai naar de regio, het inklaren van goederen, havenoverslag, opslag, value-added activiteiten, transport en distributie. De operaties zullen lopen via het WMS-systeem van H.Essers dat nu reeds operationeel is in Dubai.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Lieven.Severijns@essers.com.
Wij helpen u graag verder.