Temperatuurgecontroleerde groupagedienst naar het Midden-Oosten

Temperatuurgecontroleerde groupagedienst naar het Midden-Oosten

Unieke dienstverlening voor farmaceutische en healthcare sector

Per 1 september starten wij met een rechtstreekse temperatuur gecontroleerde groupagedienst voor farmaceutische en healthcare producten.

H.Essers en andere dienstverleners bieden al jaren temperatuur gecontroleerde oplossingen voor  volle vrachten via de weg, maar vanaf nu bieden we dus ook een volledige cold chain oplossing voor zowel deelpartijen als groupagevrachten.

Hiermee creëren we een alternatief voor de farma en healthcare industrie, die tot nu toe hiervoor enkel beroep kon doen op de luchtvracht of op FTL in het wegtransport.

Farma gecertificeerd crossdock in Bucharest

We organiseren wekelijkse vertrekken vanuit Europa via het farma gecertificeerd crossdock in Bucharest waar de vrachten geconsolideerd worden  en vandaar uit verder “on wheels” geleverd worden op de eindbestemming.

In een eerste fase rijden we vooral naar de STAN-landen zoals  Oezbekistan, Azerbeidzjan, Armenië, Georgië, Kazachstan, Turkmenistan en Tajiskistan. Vanaf december wordt dit aanbod uitgebreid naar verschillende landen in het Midden-Oosten, gaande van Jordanië tot Qatar.

De dienstverlening beantwoordt volledig aan de recentste GDP-normen en dit voor zowel volle vrachten als LTL en groupage

De cold chain blijft gedurende de hele rit gewaarborgd en is door de klant “online” op te volgen via het track & trace systeem dat de temperatuur en de locatie van de goederen blijvend controleert. Verder neemt H.Essers ook alle douaneformaliteiten voor zijn rekening .

H.Essers, als stichtende partner van PLAN Europe, het Europese logistieke netwerk voor de farma-industrie, kan bogen op jarenlange ervaring met betrekking tot farma transport en logistiek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jef Molenaers via jef.molenaers@essers.com.