E-rail China

E-rail China

Temperatuurgecontroleerd transport van Genk naar China? We make it transpossible.

Railtransport zit niet alleen in de lift, ook het netwerk breidt zich meer en meer uit. Bij H.Essers zetten we daar mee op in, ook als het om complexere producten gaat. Zo bieden we onze klanten temperatuurgecontroleerde treinoplossingen naar China aan. Dat doen we onder andere voor onze klant AstraZeneca. “Vroeger werd dit transport via luchtvracht gedaan,” zegt Hanno Reeser, Director Strategic Development bij H.Essers, “maar transport via het spoor vormt een kostenefficiënte en moderne oplossing voor zowel de klant als voor H.Essers zelf.” De high-tech 45-voetcontainers die hiervoor gebruikt worden zijn speciaal uitgerust met een geavanceerd isolatiesysteem, waardoor ze zelfs in de meest extreme temperaturen ingezet kunnen worden.

Volledig CO2-neutraal

Op H.Essers Railport Genk worden de containers geladen en gaat de trein op weg naar Oost-Europa. Bij de grens van Polen en Wit-Rusland worden de units vervolgens overgeladen op andere wagonstellen, omdat het spoor in Rusland en de CIS-landen een andere breedte kent. Eenmaal aangekomen bij de grens van Kazachstan en China wordt dit weer omgedraaid. Uiteindelijk bereikt het transport Chongqing, een centrale miljoenenstad in China, waar een lokale partner de goederen aanneemt voor onze klant AstraZeneca. “Een groot voordeel voor de klant is de directe aanlevering richting het binnenland van China, want de verdere verdeling van de goederen verloopt daardoor veel efficiënter,” voegt Hanno toe. Onlangs moest AstraZeneca 71 containerladingen binnen zeer korte tijd vervoeren; dankzij de samenwerking met H.Essers konden ze alle farmaceutische producten keurig op tijd leveren en zo de wachtende patiënten optimaal bedienen.”

Daarnaast zijn er nog andere voordelen verbonden aan deze spoorverbinding. Hanno: “We sparen niet alleen vervoerstijd uit, we hebben ook een knap milieubewust alternatief in handen. Het vervoer verloopt sneller dan via weg- of zeetransport, duurzamer dan luchtvracht en met de optie van biobrandstoffen zelfs volledig CO2-neutraal.”  Dit is ook voor AstraZeneca een belangrijk punt. Voor AstraZeneca is het de uitdaging het product vlot te vervoeren, en tegelijkertijd bewust aandacht te hebben voor de impact op het milieu. Om die reden is deze spooroplossing ideaal, want het biedt een hogere transportsnelheid zonder onze CO2-uitstoot te vergroten. Bovendien kunnen de gekoelde containers met behulp van in huis ontwikkelde geavanceerde technieken vanop afstand gecontroleerd én aangepast worden. “En dat is precies de kwaliteit die we onze klanten willen bieden: 100% betrouwbaar, veilig én transparant,” zegt Hanno Reeser.

Ben je benieuwd hoe dit intercontinentale transport in de praktijk verloopt? Speciaal voor dit project creëerden we deze movie:

Wil je graag meer weten over de synchromodale oplossingen die H.Essers toepast voor zijn klanten? Ga naar www.essers.com/synchromodality en ontdek meer, of neem voor oplossingen op maat van uw bedrijf contact op met Hanno Reeser (hanno.reeser@essers.com) of Birgit Bielen (birgit.bielen@essers.com)