Succesvolle integratie van Huktra binnen H.Essers-netwerk

Succesvolle integratie van Huktra binnen H.Essers-netwerk

De overname van tankcontainerspecialist Huktra door H.Essers, die past in de verdere uitbouw van ons strategisch marktsegment in de chemie, brengt beide bedrijven in een nieuwe groeifase. Hanno Reeser, Strategic Development Manager bij H.Essers, licht de succesvolle integratie graag even toe.

Sinds zijn oprichting in 1976 groeide familiebedrijf Huktra uit tot een van de belangrijkste Europese intermodale logistieke dienstverleners op het vlak van chemische stoffen. Gerd en Tim Van Poucke, die als tweede generatie aan het hoofd staan van het familiebedrijf en het bedrijf de afgelopen jaren sterk wisten uit te bouwen, vonden in H.Essers de ideale industriële partner om Huktra een nieuwe groeifase binnen te loodsen. “En dat lukt aardig,” legt Hanno Reeser uit. “Zo hebben we een eerste investering gedaan in 51 tanksilocontainers van 31.000 en 35.000 liter,” legt Hanno Reeser uit. “Daarmee komen we tegemoet aan de toenemende vraag van onze klanten in de chemiesector. Net zoals we dat ook doen met de multimodale uitbreiding van ons netwerk.

Goed begonnen …

“Het is fijn om te merken dat de integratie binnen het H.Essers-netwerk voor beide bedrijven een succes is. De overname sluit voor H.Essers naadloos aan bij de bouw van onze trimodale chemiesite, H.Essers Dry Port Genk, die in deze periode zijn eerste klant verwelkomt, en andere investeringen op onze site in Wilrijk, met zijn isotankterminal en afvulinstallatie. Hierdoor kunnen we onze chemieklanten steeds betere totaaloplossingen bieden. En je weet wat ze zeggen …: goed begonnen, is half gewonnen. We kijken dan ook vol vertrouwen naar de toekomst.”

Meer informatie over onze totaaloplossingen voor de chemiesector? Contacteer Maarten Goossens, Global Industry Lead Chemicals.