SmartPallet wint de Supply Chain Award

SmartPallet wint de Supply Chain Award

SmartPallet is uitgeroepen tot winnaar van de Supply Chain Award – Project of the Year 2016, in de categorie ‘Start-up’. Deze award wordt uitgereikt door de beroepsorganisaties VIB en PICS België en is in het leven geroepen ten behoeve van opstartende innovatieve bedrijven in de logistieke sector. De genomineerden en winnaars krijgen hierdoor meer naamsbekendheid én worden via een uitgebreid platform in contact gebracht met andere bedrijven die actief zijn in de sector.

SmartPallet – revolutionair, innovatief en duurzaam

De kartonnen pallets die SmartPallet ontwikkeld heeft, zullen in de toekomst naar verwachting een grote impact hebben in de transportwereld. Ze zijn 100% recycleerbaar en wegen 20 kg minder dan de standaard houten pallets. Dit leidt tot aanzienlijke brandstofbesparingen en minder CO2-uitstoot. Dat is een groot voordeel bij luchtvracht en last-mile-distributie. Bovendien is karton hygiënischer dan hout, waardoor het met de steeds strenger wordende hygiënevoorschriften een betere oplossing is voor segmenten zoals farma en food.

H.Essers, trotse ‘peter’ van SmartPallet

De Limburgse familie Essers gaat voor haar investeringen op zoek naar een optimale combinatie van innovatie, duurzaamheid en een directe link met de logistieke sector. Begin 2016 nam de investeringsvennootschap van de familie Essers een participatie in SmartPallet en werd daarmee trotse ‘peter’ van deze innovatieve starter.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anja Roeykens, anja@smartpallet.be. Zij staat u graag te woord.