Logistiek Platform / Traceability van implantaten binnen de ziekenhuizen.

Logistiek Platform / Traceability van implantaten binnen de ziekenhuizen.

H.Essers heeft als een toonaangevende Belgische logistiek dienstverlener een state-of-the-art Logistiek Platform voor fabrikanten en leveranciers van medische hulpmiddelen ontworpen.

Dit Logistiek Platform biedt aan fabrikanten en leveranciers een concept om volledige traceability en administratieve vereenvoudiging te garanderen voor hun dure medical devices en geneesmiddelen.

Naar ziekenhuizen biedt het een volledig digitale opvolging, registratie en aanrekening van hun voorraad implantaten en dure medical devices. Dit platform is geënt op bewezen logistieke industriële concepten.

Dankzij de integratie en automatisering van identificatie procedures met behulp van RFID-tags, voldoet het Logistiek Platform van H.Essers aan de strenge service levels.Deze technologie is perfect geschikt voor de Supply Chain Management van dure medical devices en geneesmiddelen, zoals implantaten.

Het Logistiek Platform van H.Essers omvat een gecentraliseerd distributiecentrum waar voorraden worden gelabeld met RFID-labels en waar ze tijdelijk opgeslagen kunnen worden.

Door middel van elektronische registratie op basis van verbruik, kunnen bestellingen op naam van een zorginstelling worden klaargezet en verpakt in individuele containers en rechtstreeks worden afgeleverd aan het operatiekwartier. Dit steeds met volledige opvolging door de ziekenhuisapotheker en de overheid. (Vigilantie). De leveringen worden automatisch geregistreerd bij aankomst en opgevolgd. Dankzij het gebruik van smart-shelff technologieën, waarbij in-en uitslag van de voorraden zijn gespot in real-time, zijn extra administratieve inspanningen van bevoegd personeel overbodig.

Het Logistiek Platform maakt het dus mogelijk om te voldoen aan de strenge eisen van de Healthcare actoren in alle opzichten:

  • Het zorgt voor een volledige en foutloze traceability van hoogwaardige medische hulpmiddelen (bijvoorbeeld implantaten) die zijn gelabeld met behulp van RFID-technologieën.
  • Het laat leveranciers toe om voorraden van implantaten in consignatie te zetten op het operatiekwartier (OR), zonder risico op verlies en / of afwijkingen op voorraden en vooral zonder extra inspanningen.
  • Het vermindert de administratieve inspanningen voor alle betrokken partijen, dwz leveranciers en ziekenhuispersoneel.
  • Het staat toe om het lokale voorraadbeheer van medische hulpmiddelen te integreren met artikelen met een lage en / of medium waarde, met een minimum aan kosten.
  • Het maakt het mogelijk om Reverse Logistics te implementeren op een geïntegreerde manier
  • Het reduceert voorraadniveaus dankzij de consolidatie van de voorraden en de optimalisering van de processen.

Lees hier voor welke uitdagingen OLV Aalst en AZ Groeninge stonden en welke oplossingen en voordelen wij hen geboden hebben:

Graag meer info of hebt u een specifieke vraag?
Ja, vertel me meer
Contact Healthcare