Pfizer & H.Essers, together we make it transpossible

Pfizer & H.Essers, together we make it transpossible

Pfizer betekende in 2006 voor H.Essers de eerste stap in de farmalogistiek. Vandaag is dit segment uitgegroeid tot een van de drie strategische segmenten. H.Essers speelt een cruciale rol in de organisatie van de transporten voor Pfizer. Alle baantransportflows worden gestuurd en opgevolgd vanuit onze controletoren. Naast het transport verzorgen wij sinds een vijftal jaren ook de volledige warehousingactiviteiten in België voor de markten in Afrika en het Midden-Oosten alsook de cross-dockactiviteiten voor baan en zeevracht.

Serialisatieproject voor de uitbreiding van Pfizer in Saoedi-Arabië

Door een wijziging in de wetgeving, die in Europa in 2019 van kracht zal zijn, krijgen alle producten die actief zijn op de farmaceutische markt voortaan een serienummer. Met dit serienummer wordt productvervalsing weer een stuk moeilijker en wordt de traceerbaarheid verbeterd over de hele supply chain. In Saoedi-Arabië is deze wetswijziging van toepassing sinds maart 2017 (serialisatie phase II requirements). Voor de lancering van zijn nieuwe lijn in Saoedi-Arabië klopte Pfizer aan bij H.Essers om aan deze wetgeving te voldoen. Vanuit het distributiecentrum reikte H.Essers de oplossing aan en zijn de producten van de farmaceuticagigant voorzien van de juiste serienummers.

Good Manufacturing Practices vereist

De farmaceutische industrie is onderhavig aan zeer strenge regels. Om deze opdracht uit te voeren moest H.Essers dan ook eerst in het bezit zijn van een GMP-licentie. GMP (Good Manufacturing Practices) is een kwaliteitswaarborgingsysteem dat verzekert dat de samenstelling van de producten consistent is en dat alle kwaliteitsnormen strikt nageleefd worden. Na het behalen van deze licentie in februari van dit jaar, konden we starten met het serialisatieproces.

Een complex en uitgebreid proces

De serialisatie voor Pfizer is een complex en uitgebreid proces. Het verloop van dit proces wordt nauwkeurig in goede banen geleid door de specialisten van H.Essers. De eerste stap is de IT-link et het Europese serialisatie systeem voor de aanvraag en uitwisseling van de serienummers. Daarna wordt een datamatrix op labels gemaakt voor het serialiseren van cold-chainproducten met een temperatuur van 2 tot 8 °C en producten met een temperatuur tussen 15 en 25 °C. Na een terugkoppeling naar het EU systeem over de gebruikte serienummers volgt tenslotte de aggregatie op verzenddoosniveau van de verkoper.

Voor meer informatie over het serialisatieproces voor Pfizer kunt u contact opnemen met Linde Van Vlasselaer, linde.vanvlasselaer@essers.com.

 

Dubbel feest bij Pfizer Belgium

Op vrijdag 21 april waren wij te gast in Zaventem bij een grootschalig event bij Pfizer Belgium om twee heuglijke feiten te vieren. De Belgische tak van het innovatieve farmaceutische bedrijf vierde niet alleen zijn 65ste verjaardag, het bedrijf kreeg ook een vermelding in het Guinness Book of Records voor de bijdrage in de grootste donatie van medicijnen die ooit in 24 uur geschonken werd. Deze donatie maakte deel uit van een wereldwijd project van farmaceutische bedrijven voor de bestrijding van ‘neglected tropical diseases’ – verwaarloosde tropische ziektes – die te behandelen zijn met onder andere het antibioticum Zithromax. Als logistieke partner voor Pfizer in België, heeft H.Essers een heel belangrijke bijdrage geleverd in de logistieke chain van deze Belgische zending.

  • Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontvang als eerste al het nieuws over ons bedrijf en de trends op de markt.