Uitbreiding in Boekarest: H.Essers bouwt verder aan toekomst en werkgelegenheid

Uitbreiding in Boekarest: H.Essers bouwt verder aan toekomst en werkgelegenheid

Op 3 oktober 2013 opende logistiek dienstverlener H.Essers een nieuw magazijn van 33.000 m² in de buurt van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vandaag wordt dit state of the art magazijn uitgebreid met 10.000 m² extra voor pharma en gevarengoed én heeft het bedrijf op dezelfde locatie nog 150.000 m² grond gekocht om haar toekomstige groei te verzekeren.

Het nieuwe magazijn, waarvan de oplevering voorzien is eind oktober 2017, wordt gebouwd volgens de striktste veiligheidsnormen zodat H.Essers hiermee tegemoetkomt aan de hoge kwaliteitseisen van haar klanten. Zo is het magazijn niet alleen aardbevingsbestendig volgens de hoogste normen, maar biedt de hoge Seveso opslagruimte – uitgerust met schuim sprinklers en complete lekretentie – antwoord op de schaarste in de markt. Er zijn nl. slechts 2 dergelijke magazijnen in heel Roemenië, waarvan één in het bezit van H.Essers. Daarnaast heeft deze site een gespecialiseerd on-site brandweerteam permanent ter beschikking.

In totaal zal de site in Bucharest een oppervlakte van 260.000 m² beslaan.

Voor H.Essers vertegenwoordigt dit magazijncomplex de internationale groei van het bedrijf en doet deze site dienst als het tweede hoofdkantoor om de verdere integratie van de strategische plannen met betrekking tot Oost-Europa te stroomlijnen en fungeert het tegelijk als hub met Centraal-Europa en Turkije.

In deze vestiging werken 180 mensen. Over gans Roemenië stelt H.Essers 850 mensen te werk. De omzet bedraagt hier 60 mio euro. Met deze investering gaat in totaal een bedrag van 7 mio euro gemoeid en zullen er op termijn 285 extra banen gecreëerd worden.