H.ESSERS neemt tankcontainerspecialist Huktra over

H.ESSERS neemt tankcontainerspecialist Huktra over

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft zopas de overname bekendgemaakt van de Zeebrugse tankcontainerspecialist Huktra, dat ook vestigingen heeft in het VK, Spanje en Italië. Gerd en Tim Van Poucke, die als tweede generatie aan het hoofd staan van het familiebedrijf en het bedrijf de afgelopen jaren sterk wisten uit te bouwen, vonden in H.Essers de ideale industriële partner om Huktra een nieuwe groeifase binnen te loodsen. De overname past voor H.Essers volledig in de verdere uitbouw van zijn strategisch marktsegment in de chemie.

Familiebedrijf Huktra groeide sinds zijn oprichting in 1976 uit tot een van de belangrijke Europese intermodale logistieke dienstverleners op het vlak van chemische stoffen. Het beschikt over een vloot van 897 chemische tankcontainers voor het transport van allerhande chemicaliën. Huktra is gespecialiseerd in drie marktsegmenten: vloeibare bulk (anorganische stoffen, polymeren, speciale chemicaliën en consumentenchemicaliën), droge bulk (voeding) en poeders. De geografische locatie van Huktra, in de haven van Zeebrugge, vormt een enorme strategische troef voor zowel Europese als intercontinentale intermodale bestemmingen. Het bedrijf mag dan ook vooraanstaande chemische bedrijven als BASF, Eastman en Repsol tot zijn klantenportefeuille rekenen.

Eigen maintenance center

Huktra heeft een omzet van 50 miljoen euro en telt zo’n 50 werknemers, verspreid over zijn vestigingen in België, Italië, Spanje en het VK. In Zeebrugge heeft het bedrijf tevens een eigen maintenance center van 20.000 vierkante meter. Zowel de huidige zaakvoerders Gerd en Tim Van Poucke als alle werknemers blijven aan boord.
“Na de sterke groei die Huktra de voorbije jaren heeft opgetekend, is het nu tijd voor een volgende stap,” klinkt het bij de tweede generatie van het familiebedrijf. “Dankzij de overname door een sterke, industriële speler als H.Essers zal Huktra ook de komende jaren kunnen blijven groeien én zijn expertise verder kunnen uitbouwen.”

Neuzen in dezelfde richting

Ook de CEO van H.Essers, Gert Bervoets, kijkt vol vertrouwen vooruit. “De overname van Huktra past in onze strategie om onze klanten de meest optimale synchromodale oplossingen aan te bieden. Het intelligent combineren van verschillende transportmodi is de toekomst, want biedt een antwoord op de actuele uitdagingen op het vlak van mobiliteit en milieu. Maar bovenal geeft synchromodaliteit een nieuwe invulling aan het beheren van transportstromen, die niet alleen efficiënter, maar ook voordeliger en duurzamer verlopen dankzij deze aanpak. Een win-win voor alle partijen: klanten, logistieke dienstverleners én onze samenleving.”

“En er is meer dan dat,” vervolgt Gert Bervoets. “Huktra is een familiebedrijf, dat dezelfde waarden en normen deelt als H.Essers. De neuzen staan dus in dezelfde richting. Bovendien draagt het bedrijf, net zoals wij, veiligheid en kwaliteit, met onder andere een voortdurende vernieuwing van hun materiaal en installaties, hoog in het vaandel, waardoor ook hun aanpak en werking beantwoordt aan de hoogste standaarden en strengste normen. We kijken er ontzettend naar uit om onze nieuwe collega’s in de warme H.Essers-familie te mogen verwelkomen en samen verder te bouwen aan de toekomst.”

Twee nieuwe landen

Door de overname zet H.Essers ook voet aan de grond in twee nieuwe landen, Spanje en het VK. “Voortaan zijn we met 71 vestigingen aanwezig in 17 landen,” aldus Gert Bervoets. “In eigen land sluit de overname dan weer naadloos aan bij de bouw van onze trimodale chemiesite, H.Essers Dry Port Genk, waarvan afgelopen vrijdag de eerste spadesteek plaatsvond, en onze recente investeringen op onze site in Wilrijk, met zijn isotankterminal en afvulinstallatie. Hierdoor kunnen we onze chemieklanten steeds betere totaaloplossingen bieden.”

Het gaat om een volledige overname. Er worden geen details bekend gemaakt m.b.t. de overnamevoorwaarden, en de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke aanmeldingsprocedure bij de mededingscommissie.