Naar een bredere schaal en scope in pharma warehousing

Naar een bredere schaal en scope in pharma warehousing

Nadat we begin dit jaar de pharma capaciteit in de Pharma Valley Genk verder hebben uitgebreid met 10.000 m² ambiant (15-25°C) warehouse, stellen we vast dat deze oplossing aanslaat en we hiermee inmiddels reeds 4 nieuwe klanten hebben kunnen opstarten, actief in zowel het Human als het Animal Health segment.

Daarnaast leggen we momenteel de laatste hand aan een uitbreiding van onze frigocapaciteit (2-8°C) met 1000 m² bijkomende opslagcapaciteit, goed voor een additionele 1000 pallets rekopslag.

We merken dat de markt het voordeel ziet van een geïntegreerde oplossing. We importeren eerst vanuit bijvoorbeeld India, verzorgen via forwarding de tractie naar het magazijn, doen sampling voor EU release, voeren pick&pack en dangerous goods handling uit, regelen speciale verpakkingen en verzorgen vervolgens de distributie over heel Europa.

Verder zetten we ook sterk in op het verbreden van onze oplossing en behandelen we vandaag voor meerdere klanten de complexere flows rond API (actieve pharmaceutische ingrediënten). Tot slot zijn we in afwachting van het verkrijgen van de finale vergunning om ook narcotica en psychotropen op te slaan.

Contact via Carlo Theunissen – carlo.theunissen@essers.com