“We zullen onze positie als logistiek dienstverlener in Denemarken steeds meer kracht bijzetten – in alle segmenten”

“We zullen onze positie als logistiek dienstverlener in Denemarken steeds meer kracht bijzetten – in alle segmenten”

Recent waren onze rode vrachtwagens opvallend aanwezig in de Deense media. H.Essers kreeg dan ook de eervolle taak om de eerste coronavaccins van Pfizer door heel Europa te transporteren, en dat zorgde voor heel wat publiciteit. Maar wat sommige mensen nog niet weten, is dat H.Essers al sinds 2008 actief is in Denemarken, met name als warehousingspecialist. Steven Swennen, Business Unit Manager Nordics, legt uit waar ons rood-met-witte logo nog meer voor staat in Denemarken.

In 2014 zette H.Essers een strategische zet met de overname van Neff A/S, een Deense logistieke dienstverlener. “We waren toen al jaren actief in Denemarken,” vertelt Steven Swennen, “maar die overname was een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van onze pharma- en foodsegmenten in Noord-Europa. Sindsdien hebben we meerdere nieuwe magazijnen in gebruik genomen.”

De hoofdlocaties van H.Essers in Denemarken liggen nu in Allerød, zo’n 30 kilometer ten noorden van Kopenhagen, en Taastrup, een buitenwijk van de hoofdstad. “Onze focus heeft hier tot nu toe altijd op warehousing gelegen, waarvan we er nu 45.000 m2 kunnen aanbieden,” legt Steven uit. “De locaties zijn strategisch erg interessant en om die reden hebben we door de jaren heen meerdere vergunningen binnengehaald voor de hoogwaardige opslag van gevarengoed, medicijnen en voedingsgrondstoffen. Zo geven we onze klanten de mogelijkheid om hun goederen onder de veiligste omstandigheden op te slaan en van daaruit deze vervolgens vlot naar Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland en zelfs IJsland te vervoeren.”

Meerjarenplan

Naar verwachting zal ons bedrijf in de toekomst via strategische uitbreiding nog actiever worden op de Deense logistieke markt. “Ons meerjarenplan zet sterk in op de segmenten waar H.Essers in de rest van Europa om bekend staat, waaronder chemie. We werken dan ook hard aan de vergunningen en voorzieningen om ook in Denemarken uit te groeien tot de absolute autoriteit op het vlak van de chemie- en pharmalogistiek.” En in de tussentijd richten Steven en zijn collega’s zich op het leveren van een optimale service aan de Deense warehousingklanten. “Wat H.Essers onderscheidt in België en de andere Europese locaties, geldt ook voor onze aanwezigheid in Denemarken: de klant staat voorop. Met kennis, ervaring en professionaliteit tillen we de supply chain van de klant naar een hoger niveau. Elke logistieke uitdaging grijpen we met beide handen aan.” Of er ook ruimte beschikbaar is voor nieuwe klanten? “Altijd. We zorgen ervoor dat iedere klant met zijn warehousingnoden bij ons terechtkan. Ook in Denemarken denkt ons team immers nooit in beperkingen, maar altijd in mogelijkheden.”

Wil je meer weten over onze activiteiten in Scandinavië? Of heb je een logistiek vraagstuk in Deense omstreken waar je graag de hulp van H.Essers voor inschakelt? Steven Swennen (steven.swennen@essers.com) denkt graag met je mee.