Verbreding van onze picking- en packingactiviteiten binnen de Pharma-divisie

Verbreding van onze picking- en packingactiviteiten binnen de Pharma-divisie

In onze site in Winterslag, zijn we onlangs van start gegaan voor een nieuwe farmaklant, namelijk Fagron. De volgende vijf jaar zal H.Essers instaan voor de fijnpicking en fijnpacking van de producten van deze farmaceutische speler, die vooral ontsmettingsmiddelen, maar ook andere medische toebehoren, aan ziekenhuizen en distributiecentra voor apothekers levert.

Dat we zowel gevarengoed als niet-gevarengoed kunnen opslaan en uitleveren, is een grote meerwaarde voor deze klant,” aldus Benjamin Hermans, Business Unit Manager. “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om alle procedures op mekaar af te kunnen stemmen. Tijdens workshops met de klant gingen we hun noden na, om deze vervolgens te vertalen naar onze processen voor de opzet van ons Warehouse Management System. Concreet worden de producten van Fagron of van hun leveranciers in ons magazijn in Winterslag geleverd. Daar gaan we zowel de kwaliteit als de kwantiteit na. Vervolgens nemen we de goederen op stock, zowel fysiek als in ons Warehouse Management System. Zodra de goederen in stock zijn, kan Fagron orders voor hun klanten naar ons sturen. Deze worden door ons dan volledig gepickt, gepackt en verstuurd. Al deze bewegingen, voor zowel inbound als outbound worden gekoppeld met het systeem van de klant."

Naast fijnpicking zetten we al langer in op toegevoegde waarde activiteiten in de farmalogistiek. Een voorbeeld is het aanbrengen van een uniek serialisatienummer op de sales units. Aangezien het om kostbare farmaproducten gaat, is daartoe een specifieke GMP certificering nodig. H.Essers heeft inmiddels al verschillende GMP vergunningen en helpt meer en meer farmaklanten met het marktklaar maken van de eindproducten.

Serialisatie is een bijzonder actueel thema in de farmalogistiek. De nieuwe wetgeving, die zogeheten ‘falisified medicines’ wil tegengaan, brengt niet alleen uitdagingen voor de farma-industrie, maar biedt ook opportuniteiten!

Wilt u graag meer weten? Lees onze expert paper! U kan hem hier downloaden.

Heeft u vragen? Contacteer dan Benjamin Hermans via benjamin.hermans@essers.com