Toekomstgericht masterplan ‘Filling & Drumming’ stoomt Wilrijk klaar voor de toekomst

Toekomstgericht masterplan ‘Filling & Drumming’ stoomt Wilrijk klaar voor de toekomst

De chemiesector heeft de afgelopen jaren meer dan ooit ervaren dat externe factoren de supply chain sterk kunnen beïnvloeden. Flexibiliteit en oplossingsgerichtheid zijn dan ook van groot belang in de chemielogistiek. Op onze site in Wilrijk richten we ons daarom de jongste jaren steeds meer op innovatieve supply-chainoplossingen en hebben we inmiddels een heus masterplan opgesteld voor aankomende ontwikkelingen. Maarten Goossens, Global Industry Lead Chemicals, en Mikaël Hagedoren, Business Unit Manager, lichten dat graag toe.

Het coronavirus, de Brexit, recente trade wars en de blokkade in het Suezkanaal maakten duidelijk dat flexibiliteit en wendbaarheid codewoorden zijn in de supply chain van chemiegoederen. “Klanten zijn zich steeds meer bewust van mogelijke tekorten door onvoorziene situaties”, legt Maarten Goossens uit. “Dat heeft de vraag naar opslag in bulk en repacking exponentieel doen stijgen. Het is begrijpelijk dat bedrijven liever hun goederen in bulk laten leveren. Zo kunnen ze een eigen voorraad opbouwen en ondanks knelpunten in de wereldwijde supply chain toch hun continuïteit garanderen.”

De laatste vijf jaar zette H.Essers bijzonder sterk in op de ontwikkeling van repacking- en vuloplossingen, zowel voor liquide als droge producten. “Dit is mede mogelijk door onze eigen engineeringafdeling, die lijnen, machines en installaties in huis kan ontwikkelen, testen en implementeren”, vertelt Mikaël Hagedoren. “Specifieke oplossingen kunnen daardoor van tekentafel tot uitvoering intern worden doorgevoerd – een echte meerwaarde voor onze klanten.” Die maken daar dan ook dankbaar gebruik van, want de vraag naar late product differentiation neemt almaar toe. “Daar zijn we als logistiek dienstverlener heel bedreven in”, vult Maarten Goossens aan. “We hebben de ruimte, het materiaal en de expertise om voor elke klant in oplossingen te denken. Denk maar aan de afvul- & repackinglijn voor kleine verpakkingen van Janssen Pharmaceuticals en de rebulkinginstallatie voor Evonik, bijvoorbeeld. Dat zijn voorbeelden van klantspecifieke oplossingen, maar we richten ons ook op multi-customer solutions. Late product differentiation sluit perfect aan op onze mogelijkheden.”

Reden te meer om onze site in Wilrijk nog verder klaar te stomen voor de klantennoden van de toekomst. Mikaël: “Wanneer een klant naar een specifieke oplossing zoekt, duurt het tot wel twee jaar voordat een logistiek dienstverlener deze ontwikkeld en geïmplementeerd heeft. Wij willen korter op de bal spelen. Daarom werken we momenteel een masterplan uit met investeringen die aan de veel gestelde klantvragen tegemoetkomen. Dankzij die aanpak kunnen we 99% van de klantvragen straks in een mum van tijd aannemen en in de praktijk vertalen naar de ideale oplossing.”

Wenst u graag meer te weten over onze filling & drumming oplossingen voor de chemie sector? Contacteer Maarten Goossens, Global Industry Lead Chemicals, maarten.goossens@essers.com