Tiende deelname voor Noël Essers in de Dakar Rally

Tiende deelname voor Noël Essers in de Dakar Rally

Lommel, vrijdagavond 27 december- Morgenochtend om 05.00 uur vertrekken Noël Essers en zijn MAN team voor de tiende keer richting Afrika. Zij vervoegen de rest van het ‘Art of Speed’ team – dat vanochtend reeds vertrok – in Saint Cyprien voor de laatste technische en administratieve keuring die hen het fiat zal geven in de deelname aan de Africa Eco Race* editie 2014.

Daarna rijdt het voltallige team samen door naar het Spaanse Motril om daar in te schepen richting Nador waar de eerste etappe zal vertrekken op 31 december.

Hierna is het ganse team van Art of Speed onderweg voor 11 dagen of 8000 km door 3 landen (Marokko, Mauretanië en Senegal).  Als alles goed gaat, finishen de 3 teams op 11 januari in het Senegalese Saint-Louis Dakar.

De heren van Art of Speed zijn formeel: “met snelheid alleen kom je er niet. Vandaar onze naam” licht de peetvader van Art of Speed, Jackie Loomans toe.  “Het gaat om de kunst van het rijden. Elke dag is er een ander parcours, soms zijn het duinen, soms een gebergte. De stukken waar je 150km/uur kan rijden zijn dun gezaaid, maar daar is het ons helemaal niet om te doen…

Noël Essers beaamt dat: “geef mij maar een moeilijk parcours, daar kan ik het meeste van genieten, het is daar dat je het verschil kan maken.”

Een heel jaar kijkt het team van Art of Speed uit naar het vertrek. Wekelijks komen de teamgenoten samen om te sleutelen aan de wagens en tactieken te bespreken.  De Africa Eco Race, dat is 11 dagen gefocust rijden, aan een gemiddelde van 12 tot 17 uur per dag. Er wordt weinig aan het thuisfront gedacht.

Voor Noël Essers, als oudste van het team,  is het dit jaar zijn tiende deelname. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat het misschien zijn laatste deelname zal zijn. “Dat zou kunnen, al staat Parijs-Moskou-Peking ook nog op mijn verlanglijst” lacht hij.

Info en foto’s via:

De facebookpagina van H.Essers:  https://nl-nl.facebook.com/pages/HEssers/254296084616760

Real time tracking:

De Truck van het MAN team kan live gevolgd worden via het geïnstalleerde tracking systeem in de wagen: http://tracking.essers.com/