Team H.Essers gaat dieper in op vaccinlogistiek tijdens eerste editie van Pharma Logistics Masterclass

Team H.Essers gaat dieper in op vaccinlogistiek tijdens eerste editie van Pharma Logistics Masterclass

Van 7 tot en met 11 september bundelden de Universiteit Antwerpen (UA) en Pharma Aero, een samenwerkingsplatform rond farmalogistiek, de krachten voor de eerste editie van Pharma Logistics Masterclass. Ons team werd onder anderen vertegenwoordigd door Senior Sales Manager Pharma Jef Molenaers en Linde Van Vlasselaer, Global Industry Lead Pharma.

Met een van de grootste havens van Europa hoeft het niet te verbazen dat de stad Antwerpen, zowel academisch als professioneel, sterk inzet op logistiek. Zo heeft de Universiteit Antwerpen bijvoorbeeld een opleiding maritiem en logistiek management. En sloeg ze onlangs de handen in elkaar met Pharma Aero voor de eerste editie van Pharma Logistics Masterclass. Bedoeling was om mensen met een academische achtergrond enerzijds en professionals uit de farmawereld samen te brengen rond de uitdagingen op het vlak van farmalogistiek en farma supply chains. Van 7 tot en met 11 september bood het event een gevarieerd aanbod van presentaties, debatten, praktische workshops en (virtuele) bedrijfsrondleidingen. Gezien het internationale karakter van de masterclass koos men bovendien ook voor een hybride event waarbij deelnemers het programma wereldwijd ook online konden volgen. Die deelnemers waren overigens erg uiteenlopend, van farmabedrijven over logistieke dienstverleners als H.Essers tot en met verpakkingsspecialisten.

Holistisch perspectief

Op zaterdag 11 september kon Jef Molenaers’ lezing op de nodige aandacht rekenen. “Daarin ging ik specifiek dieper in op de aanpak die we uitwerkten voor de temperatuurgecontroleerde distributie van COVID-vaccins die tevens ook in ons land worden geproduceerd. Interessant vond ik om te zien hoe de theoretische aanpak die een Brusselse universiteit had uitgewerkt, sterk verschilde van onze praktische aanpak, maar dat de resultaten van beide toch erg gelijklopend waren. In dat opzicht vond ik ook deze Masterclass interessant: ze beoogt om mensen uit het academische veld en uiteenlopende professionals uit de farmawereld samen te brengen en bepaalde uitdagingen vanuit een holistisch perspectief te benaderen. En na al die tijd was het ook fijn om concullega’s terug te zien en te bespreken hoe zij de voorbije anderhalf jaar hebben ervaren.”

Rondetafelgesprek

Ons bedrijf was overigens ook host voor een lunchseminarie tijdens dit meerdaagse event. Linde Van Vlasselaer: “Tijdens dit rondetafelgesprek met stakeholders uit de academische wereld, luchthaven community en met producenten uit de sector hadden we het over duurzaamheid en de bijbehorende uitdagingen voor de sector. Zelf brachten we een aantal thema’s aan. Is de markt bijvoorbeeld bereid om meer te betalen voor groene energie? En om af te stappen van luchttransport in het kader van duurzame oplossingen, ook al heeft dit een invloed op de leadtimes? Daarnaast hadden we het ook over spoorverbindingen als groene alternatief voor weg- en luchttransport. Het was fijn om te merken dat de industrie klaar is om een groene shift te maken. Wij zijn alvast helemaal klaar om hen te begeleiden in die shift.”

Wenst u meer info over onze services voor de pharma sector of onze synchromodale oplossingen? Contacteer gerust Linde Van Vlasselaer: linde.vanvlasselaer@essers.com.