Talent & trucks op Circuit Zolder

Talent & trucks op Circuit Zolder

In het weekend van 11 en 12 september werden de houthakkershemden en trucker caps weer uit de kast gehaald voor voor het jaarlijkse truckweekend op Circuit Zolder. Natuurlijk konden wij ook niet ontbreken op dit topevenement. Als hoofdsponsor waren wij niet enkel aanwezig met een leuke stand op het event, we organiseerden vooraf ook een eigen H.Essers-jobdag op het circuit.

H.Essers-jobdag

Op 8 september konden aspirant-chauffeurs, magazijniers of mechaniekers in het Congress Center terecht voor onze H.Essers-jobdag. Het circuit was meteen de perfecte locatie voor deze dag, aangezien we in de paddock ook meteen de vereiste rijtesten konden laten plaatsvinden. Er daagden 26 geïnteresseerden op, waarvan er maar liefst 4 naar buiten wandelden met een contract, 8 andere kandidaten zitten in een vergevorderd stadium van de sollicitatie.

Een vruchtbare jobdag dus, voor zowel ons bedrijf als de kandidaten. De kandidaten met wie we een wederzijdse klik hadden, gingen trouwens niet alleen naar huis met een gloednieuwe job, ze kregen ook een duoticket cadeau voor de H.Essers Truck Grand Prix enkele dagen later. Dubbel feest dus!

We heten alle nieuwe collega’s alvast van harte welkom bij H.Essers.

H.Essers Truck Grand Prix

En dan was het tijd voor het truckweekend. Het circuit daverde onder de pk-monsters, die het tegen elkaar opnamen tijdens spannende races van het FIA European Truck Racing Championship en de Dutch Truck Racing Cup. De strakke bochten, chicanes en lange rechte stukken bezorgden de truckpiloten de nodige uitdagingen. Onze eigen medewerkers waren met 400 talrijk aanwezig op het circuit en zagen vanuit hun plekje op de tribune dat het goed was.

Aangezien gezondheid een belangrijk onderwerp is binnen het bedrijf, zeker met ons Fit2Grow-programma, was ook de H.Essers Cup aanwezig op het event. Bezoekers konden meedoen aan een pull up contest, en proberen om de prestaties van onze eigen medewerkers te verbeteren. Het record om te verslaan was 31 pull ups, de prijs voor de beste poging per dag was een exclusieve H.Essers-miniatuurtruck. Meer dan 40 bezoekers waagden zich aan de challenge. Op dag 2 werd ons huidig record van 31 dan toch geëvenaard!

Een geslaagd weekend!