Succesvol webinar onthult H.Essers-masterplan voor Filling & Drumming

Succesvol webinar onthult H.Essers-masterplan voor Filling & Drumming

Met het oog op de sterke groei van ons chemisch segment stomen we onze site in Wilrijk verder klaar voor de toekomst. In een webinar gingen we graag in op het filling & drumming-masterplan voor de site.

Vorig jaar maakten heel wat deelnemers – weliswaar online – hun opwachting om zich tijdens het webinar te verdiepen in het H.Essers-masterplan voor Wilrijk. Pascal Vrancken, CCO, beet de spits af met een korte introductie van de huidige stand van zaken in de chemische sector. “Deze sector heeft met eigen ogen gezien hoe onvoorziene omstandigheden zoals COVID de supply chain kunnen beïnvloeden. De vraag naar een flexibele, wendbare supply chain neemt dan ook sterk toe. Met dit masterplan voor onze Antwerpse site willen we hier een antwoord op bieden.”

Groei dankzij flexibiliteit en wendbaarheid

Maarten Goossens, Global Industry Lead Chemicals ging daar verder op in. Hij legde uit hoe H.Essers de basis legde voor de succesvolle groei van het chemiesegment de voorbije 20 jaar. Ook illustreerde hij hoe H.Essers zijn netwerk zal uitbreiden tegen 2025, om de klanten nog betere oplossingen aan te kunnen bieden op het vlak van warehousing, transport en value-added services. “Door sterk in te zetten op ons one-stop-shop concept, late product differentiation én uitbreiding van het synchromodaal netwerk bieden we onze klanten optimale flexibiliteit en wendbaarheid om de supply chain-uitdagingen van vandaag en morgen om te buigen in opportuniteiten.”

Virtuele tour

Een fysiek bezoek aan de site was dan wel niet mogelijk, we voorzagen wél een interessante virtuele rondleiding voor de deelnemers. De knap gefilmde beelden en voice-over vertellen hoe deze Seveso-gecertificeerde warehousingsite opereert en gaf een inkijk in de opslagtechnieken, heatingfaciliteiten, filling & drumming-lijnen, en meer. Ook bracht de tour de nieuwste toevoegingen in kaart: een state-of-the-art, gloednieuw warehouse met drie veelzijdige afvullijnen, waarvan er één al in 2022 operationeel zal zijn. De tweede lijn zal vanaf maart 2023 in gebruik worden genomen.

Mikaël Hagedoren, Business Unit Manager van de Wilrijkse site, gaf tot slot nog een woordje uitleg over de evolutie die de site doormaakte. “Onze eerste lijnen hier werden met een specifiek doel ontwikkeld en geïnstalleerd. Daarom hebben we in recente jaren soms ook projecten moeten afwijzen. In 2020 besloot ons team om alle klantvragen te bundelen en te onderzoeken hoe we onze klanten nóg beter kunnen ontzorgen. Zo ontstond het masterplan voor Wilrijk. De nieuwe hal van 7.123 m2 biedt drie extra afvullijnen, elk met een generieke opstelling zodat ze voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Ook hebben we extra ruimte voorzien voor eventuele latere projecten zoals repacking/ decanting, aeration, blending, etc.”

Tevreden klant

De presentatie werd vervolledigd door een testimonial van een tevreden klant. Alok Gautam, Warehouse Mode Leader voor Dow Logistics Europe, vertelde vanuit zijn perspectief hoe late product differentiation en een one-stop-shop-concept hen helpt om de onvoorspelbaarheid van de markt op te vangen en sneller te kunnen leveren aan de klant.

Bent u benieuwd naar het volledige webinar of wilt u eens een virtueel bezoek brengen aan de site? Stuur een e-mail naar communication@essers.com en we delen de video met jou. Voor verdere vragen staan Mikaël Hagedoren (mikael.hagedoren@essers.com) en Maarten Goossens (maarten.goossens@essers.com)  graag voor u klaar.