Radiozender MNM zet mee de schouders onder zoektocht naar talent bij H.Essers

Radiozender MNM zet mee de schouders onder zoektocht naar talent bij H.Essers

Op vrijdag 11 februari streek radiozender MNM neer in ons nieuwe hoofdkantoor. Tijdens de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow kwamen jonge H.Essers-talenten live aan het woord over hun job. Dit in het kader van het project JumpJobs, waarmee jongeren op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met de arbeidsmarkt en zo de kans krijgen om hun eerste werkervaring op te doen. Een initiatief dat dus perfect past in het Talent Acquisition beleid van H.Essers.

Het project MNM Jumpjobs is een samenwerking van VRT, VOKA, Departement Werk & Sociale Economie en 6 hoofdpartners: H.Essers, Coca Cola, Lotus Bakeries, BASF, Johnson & Johnson en Telenet. Bij al die bedrijven ging Peter Van de Veire in de week van 7 februari langs voor de kick-off van het project. Op de afsluitende dag streek de show bij H.Essers neer. De sfeer was goed, want op donderdagmiddag werden de verzoeknummers van onze medewerkers gedraaid tijdens MNM Hits en op vrijdag was het zover: een hele ochtend live radio vanuit ons bedrijf.

Geen diploma of ervaring nodig

Via MNM Jumpjobs willen we studenten en pas afgestudeerden warm maken voor een job bij H.Essers. Dit zowel voor operationele als staffuncties. Want voor jongeren ligt de weg naar de arbeidsmarkt vaak bezaaid met hindernissen. Diploma-eisen en een gebrek aan ervaring houden hen soms tegen om te solliciteren voor hun droomjob. Dit project geeft hen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier online te solliciteren. Bij de screening wordt niet gekeken naar het diploma of de werkervaring van de kandidaat, maar wel naar de motivatie en het talent. Het is dus een uitgelezen kans om ervaring op te doen én daarvoor meteen betaald te worden. Hopelijk is het voor velen meteen een opstapje naar een vaste job.

Employer branding

Het project loopt nog tot september. Kandidaten kunnen aan de slag voor minstens vier weken en maximaal zes maanden. Verloopt die periode goed voor beide partijen? Dan krijgt de betrokkene de kans om bij ons in dienst te komen.

De komende maanden wordt het project online én offline flink in de kijker gezet. Ideaal om de kandidaten zin te doen krijgen in een job bij H.Essers. Een flinke boost voor onze employer branding. Hr Directeur Mike Dautzenberg: Meer dan ooit is een sterk werkgeversimago belangrijk om de employer of choice te zijn op de arbeidsmarkt. Enkel zo trek je nieuwe talenten aan. De rode draad doorheen ons Talent Acquisition beleid vat het perfect samen: it’s about you!”

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen dit project, klik hier.

Interesse in een job bij H.Essers, neem dan zeker een kijkje op onze jobsite