Planner zijn bij H.Essers: “Net als je denkt alles te hebben meegemaakt, is de volgende dag toch weer anders.”

Planner zijn bij H.Essers: “Net als je denkt alles te hebben meegemaakt, is de volgende dag toch weer anders.”

Ze vormen een onmisbare schakel in onze dagelijkse activiteiten: de planners van H.Essers. Want terwijl onze topchauffeurs door heel Europa rijden, moet er ook duidelijk worden gecommuniceerd welke routes zij best nemen, waarheen, en wie in dat proces de aangewezen partners zijn. Jean-Paul Vanderspickken, Senior Planner, en Dagmar Olaerts, Operational Management Trainee, leggen uit hoe zij die taak voor hun rekening nemen.

 

Hoewel Dagmar (24) en Jean-Paul (60) momenteel veel van huis uit werken, communiceren de twee dagelijks met elkaar en hun collega’s van de planningsafdeling. “Onderling overleg is een belangrijk onderdeel van ons takenpakket,” vertelt Dagmar. “We moeten kort op de bal kunnen spelen.” De planners van H.Essers zijn namelijk de duizendpoten die alle transportroutes van het bedrijf aansturen. Jean-Paul: “We nemen de vraag aan van de klant, kiezen daarvoor de beste route en bestemming, spelen belangrijke informatie door aan de chauffeur of onderhouden rechtstreeks contact met een charter die het transport verzorgt.” Jean-Paul doet dat werk al ruim 22 jaar voor H.Essers, voornamelijk voor de transporten naar en via Duitsland. Dagmar zorgt als Trainee dan weer voor de planning voor Oostenrijk, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

 

Winst bepalen
Er zit een flink leeftijdsverschil tussen de collega’s, maar dat vinden Dagmar en Jean-Paul juist een voordeel. “Toen er een aantal ervaren medewerkers met pensioen gingen in de afgelopen jaren, vroeg ik mij wel af hoe ons team zou evolueren,” vertelt Jean-Paul. “Maar de komst van jonge, nieuwe medewerkers zoals Dagmar zorgde juist voor een frisse wind. Ze komen met nieuwe ideeën die je vaste denkpatroon doorbreken.” “En omgekeerd kunnen wij verder bouwen op de expertise van de oudere collega’s,” vult Dagmar aan. Alle twee vinden ze hun job heel toegankelijk. “Je hebt er geen speciale opleiding voor nodig en hebt het snel in de vingers,” zegt Dagmar. “Zolang je maar gemotiveerd bent. Ook zijn er veel moderne systemen aanwezig die het werk overzichtelijk maken.” Jean-Paul beaamt dat, en vult aan: “Het draait vooral om efficiëntie. Er rust wel wat verantwoordelijkheid op je schouders, want de 97% performance die ons bedrijf beoogt, begint en eindigt bij ons planningswerk. Onze aankoop, verkoop en regeling van transporten bepaalt de winst. Maar dat maakt het werk juist heel boeiend: je mag zelf beslissingen nemen en het voelt fantastisch als je de juiste percentages behaalt.”

 

Schipperen
Soms is er ook sprake van overmacht, bijvoorbeeld bij winterweer. “Dan houden we de klant op de hoogte van wat hij kan verwachten en doen we hard ons best om de situatie op te lossen,” vertelt Dagmar. “Je wilt de klantwens respecteren en moet daar soms voor schipperen. Lukt het niet langs deze weg? Dan misschien wel langs een andere. Na een aantal jaren bouw je bovendien een steeds breder netwerk uit met externe bedrijven, partners en planners waar je op kunt rekenen.”

 

Overleg
Communicatie blijft in alle opzichten dus een van de belangrijkste taken van de planner. Dagmar: “Zelfs al ben je verantwoordelijk voor maar één land, dan nog moet er vaak overleg plaatsvinden met collega’s die de transporten in de omringende landen opvolgen.” Daarnaast is er ook veel contact tussen de planningsafdeling en Customer Service. “Zij zijn meestal het eerste aanspreekpunt voor de klant,” vertelt Jean-Paul, “en lichten ons daarna in over de klantwens. Charterbedrijven zijn wel direct met ons verbonden.”

 

Elke dag anders
Is stressbestendigheid dan een gewenste eigenschap voor planners? Dagmar: “Ja, dat wel. De truc is om niet te panikeren, maar door te zoeken tot je een andere oplossing vindt. En je moet een beetje flexibel zijn, want als je midden in een moeilijke kwestie zit, kan het zijn dat je je boterhammendoos iets later uitpakt dan normaal.” Daartegenover staat een enorme teamervaring waar je als planner een beroep op kunt doen. “Je mag altijd om advies vragen, want onze collega’s zijn heel behulpzaam. Jean-Paul heeft bijvoorbeeld al meer dan 20 jaar ervaring, dus er zijn heel wat situaties die hij al eens heeft meegemaakt.” Jean-Paul lacht. “En toch zijn er nog regelmatig gebeurtenissen waarvan ook de ervaren planners kunnen zeggen: dit heb ik nog nooit gezien. Dat is precies wat onze job zo gevarieerd maakt. Elke dag biedt weer een nieuwe verrassing.”

 

Ben je benieuwd hoe het is om planner te zijn bij H.Essers? Zie je jezelf als de creatieve duizendpoot die onze transporten kan aansturen? Neem dan een kijkje op onze jobsite. Daar vind je onze nieuwste vacatures en lees je meer over de 6.560 redenen om voor H.Essers te kiezen.