Nieuwe investeringen in state-of-the-art fleetmateriaal

Nieuwe investeringen in state-of-the-art fleetmateriaal

Om onze chemie en farma klanten een optimale service te bieden en onze medewerkers te voorzien van alle comfort, investeren we voortdurend in state-of-the-art fleetmateriaal. De voorbije maanden werd onze vloot dan ook fors uitgebreid.

Zo zijn er de 44 nieuwe koeltrailers, die elk twee temperatuurgecontroleerde zones bevatten en daardoor meerdere typen goederen kunnen opslaan voor diverse industrieën. Naast temperatuurgeconditioneerd zijn de trailers ook beveiligd en staan ze in constante verbinding met de controletoren van H.Essers.

Recent investeerden we ook in 50 nieuwe ISO-tanks, die speciaal uitgerust zijn voor het transporteren van vloeibare chemicaliën. Met deze investering beschikken we vandaag over 880 liquide containers, 73 foodcontainers en 45 poedercontainers. “Stuk voor stuk uitbreidingen die ons bedrijf op een voorsprong zetten en waarmee we onze klanten nog flexibeler kunnen bedienen,” zegt Dirk Franssens, Fleet Manager bij H.Essers.

LNG-trucks
Duurzaam ondernemen is voor ons bedrijf een prioriteit. Daarom gaan we voortdurend op zoek naar milieuvriendelijke transportmodi, enerzijds via water en spoor, anderzijds ook via de weg. Zo investeerden we onlangs in 5 LNG-trucks. LNG is immers een beloftevolle brandstof die goedkoper, schoner en duurzamer is dan diesel en zorgt voor een drastische vermindering van de uitstoot van fijnstof op de weg. Het brandstofverbruik ligt maar liefst 15% lager. “LNG was lange tijd moeilijk verkrijgbaar, maar zit inmiddels in de lift,” legt Dirk Franssens uit. “En daar spelen we heel graag op in!”

Graag meer info over onze vloot en de mogelijkheden voor u? Neem gerust contact op met Dirk Franssens: dirk.franssens@essers.com.