Nieuw warehouse in Gent Kluizendok versterkt chemiecluster

Nieuw warehouse in Gent Kluizendok versterkt chemiecluster

Van Genk naar Gent … Het is misschien slechts één letter verschil, maar voor onze klanten van cruciaal belang. Het is dan ook op vraag van onze klanten, dat we sinds kort over een eigen site beschikken in het Gentse Kluizendok.

De feestelijke opening van ons gloednieuwe warehouse vond op 26 september plaats. Onder het motto ‘samen bouwen we aan uw toekomst’ kregen de aanwezige gasten een synchromodale rondleiding van de site en konden ze het in totaal maar liefst 150.000 m2 grote terrein via meerdere transportmodi ontdekken. Met de nieuwe site zetten we een volgende stap in de synchromodale strategie en ons aanbod van duurzame totaaloplossingen, en dat vooral met een focus op ons strategisch chemiesegment. Zo beschikken we naast onze bestaande Hoge Seveso-vergunde sites in Antwerpen en Limburg nu ook in Oost-Vlaanderen over een eigen chemiesite. Die geografische spreiding en nabijheid zijn voor onze chemieklanten enorm interessant.

De ligging aan een economisch gezien cruciale ader in Gent vormt een grote troef voor synchromodaliteit. Dankzij de multimodale ontsluiting van het Gentse Kluizendok via weg, spoorweg en binnenvaart is de hele wereld bereikbaar vanuit onze site. Die strategische ligging konden de gasten tijdens de feestelijke opening ook zelf ondervinden: ze mochten hun wagen aan de kant laten staan en lieten zich meevoeren voor een rondleiding via weg, spoor en water. Met behulp van een VR-bril konden ze de multimodale ontsluiting en de logistieke opportuniteiten van de Kluizendok-site zelf ervaren.

Eastman

Hoewel ons bedrijf al eerder actief was in Gent, opereerden we tot nu vooral op de sites van onze klanten. Maar met de toenemende groei kon een eigen terrein niet uitblijven. De Gentse haven bleek dan ook de perfecte locatie voor een verdere investering in ons strategisch chemiesegment. De eerste twee klanten die we mogen verwelkomen in het Kluizendok zijn Eastman en Chevron.

We bouwen aan uw toekomst
En daar stopt het niet. Want ook op andere strategische locaties treffen we voorbereidingen om onze klanten uit de chemiesector verder te ondersteunen, op het vlak van warehousing, maar ook op het vlak van heating- en fillingactiviteiten. Samen bouwen we aan uw toekomst!

Benieuwd naar de opportuniteiten van onze nieuwe chemiesite in Gent? Ontdek ze via de unieke virtuele film:

Herbeleef hier de feestelijke opening van onze Chemiesite in Gent:

Heeft u interesse in onze totaaloplossingen voor de Chemiesector? Bekijk onze movie en contacteer Maarten Goossens, Global Lead Engineer Chemicals: