Limburg als logistieke draaischijf

Limburg als logistieke draaischijf

Naast onze sterke internationale oriëntering, verankeren we ons ook alsmaar sterker in Limburg.
Na de sluiting van Ford Genk, begin 2015,  zullen wij in Limburg de grootste privé-werkgever zijn.
Voor ons is deze lokale verankering een bewuste keuze. Samen met ons kunnen ook diverse lokale en regionale bedrijven mee profiteren van onze groei.

Daarnaast beogen wij Genk, Winterslag, Tessenderlo en Lommel te ontplooien als (Europese) logistieke draaischrijven voor de strategische markten. Deze verankering sluit nauw aan bij de in het SALK-plan (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat – SALK) bepleite verdere ontwikkeling van Limburg als Europese topregio voor logistiek.

Logistieke draaischijf Lommel

In het daglicht van deze ontwikkeling hebben wij onze opslagcapaciteit in Lommel verder uitgebreid met een nieuw magazijn van 8.000m², wat onze totale warehouse capaciteit daar ter plaatse op 40.000m² brengt.

Recent hebben we hier de opstart van onze nieuwe klant Spaas kaasen afgerond.  Met in totaal 13.000 pallets in stock wordt Spaas meteen onze grootste logistieke klant in Lommel.
Spaas kaarsen, een familiebedrijf uit Hamont, is uitgegroeid van een lokale kaarsenfabrikant tot markleider in België en internationale speler op de Europese markt.
Naast de opslag, picking en de verzending van kaarsen, verzorgen wij ook het volledige transport (van fabriek naar magazijn) en distributie (van magazijn naar de klant),  zowel nationaal als internationaal. Deze nieuwe activiteit creëerde een tewerkstelling voor 25 extra werknemers.

Wenst u meer info, contacteer dan Carlo Theunissen via carlo.theunissen@essers.com