Lees onze expert paper: “Samenwerking met logistiek dienstverleners om het hoofd te bieden aan de uitdagingen in het serialisatieproces.”

Lees onze expert paper: “Samenwerking met logistiek dienstverleners om het hoofd te bieden aan de uitdagingen in het serialisatieproces.”

Namaakgeneesmiddelen zijn een wereldwijd groeiend probleem.

Om te voorkomen dat valse farmaceutische producten doordringen in de legale toeleveringsketens, zijn verschillende landen reeds begonnen met de implementatie van “serialisatie”. Hierdoor wordt er aan elk verkoopbaar product een uniek identificatienummer toegewezen. Ten laatste op 9 februari 2019 moeten alle landen van de EU dit proces uitgevoerd hebben.

Gezien de complexiteit van de regels en procedures, is de correcte naleving van het serialisatieproces een uitdaging voor de farmaceutische fabrikanten (en hun CMOs). Velen zijn bang dat ze de deadline niet halen. Het in een vroeg stadium betrekken van logistieke dienstverleners in dit proces kan deze overgang vergemakkelijken en zelfs versnellen.

Voor minder gangbare geneesmiddelen, geproduceerd in kleinere batches, kunnen de fabrikanten zelfs rekenen op gespecialiseerde 3PL partners om het ganse serialisatieproces, inclusief de communicatie met de Europese ‘datahub’, te beheren.

De expert paper schetst eerst de redenen waarom serialisatie wordt ingevoerd en hoe het systeem werkt. Vervolgens wordt toegelicht hoe logistiek dienstverleners fabrikanten kunnen helpen bij de implementatie zodat de deadline gehaald kan worden. Tot slot toont het hoe 3PL partners de uitdagingen van serialisatie kunnen transformeren in nieuwe kostenbesparende opportuniteiten waarbij toegevoegde waarde gecreëerd wordt.

Wil je graag meer weten? Download hier de expert paper.