Infrasegment gaat nieuwe groeifase in en zet verder voet aan de grond in Nederland

Infrasegment gaat nieuwe groeifase in en zet verder voet aan de grond in Nederland

H.Essers  timmert verder aan de weg binnen zijn segment Infra. Ze doen dit niet alleen letterlijk aan de infrastructuur van gemeentes en bedrijven, maar ook aan de eigen koers richting de uitbouw van dit strategische segment. In dat kader deden we een nieuwe belangrijke overname van een infraspeler in Nederland: Verheul Transport uit Twello. Stefan Wijns, Business Unit Manager Infra licht de overname graag toe.

In 1963 werd Verheul opgestart door Arie Verheul. Ooit begonnen met het transport van straatstenen en aardappelen, is het bedrijf door de jaren heen uitgegroeid tot een expert in het transport van bouwmaterialen, prefabbeton en sierbestrating. Zware en complexe trajecten, waar de vloot van Verheul perfect op is afgestemd. “De specialiteiten en vloot van Verheul, maar ook de bedrijfsmentaliteit sluiten perfect aan op de ambities van H.Essers om op duurzame wijze het infrasegment strategisch uit te breiden”, vertelt Stefan Wijns. “De 50 medewerkers en het volledige wagenpark worden allemaal deel van de H.Essers-familie, en daar zijn we heel blij mee.” Ook het management van Verheul Transport, de broers Leendert en Jaap Verheul, staat de komende jaren mee aan het roer.

Brede kennis, extra capaciteit

Met de overname wil ons bedrijf zijn aanwezigheid en expertise in Nederland verder uitbouwen, met name op het vlak van infra. “Op dit moment zijn we al marktleider in de Benelux met dit segment”, zegt Stefan. “Die positie willen we verder versterken. De locatie van Verheul in de provincie Gelderland geeft ons een ideale ontsluiting richting alle delen van Nederland en België. Ook heeft Verheul in Twello een moderne werkplaats tot zijn beschikking, waar het technisch personeel de vloot in topconditie houdt.” Voor Verheul is de overname eveneens een strategische zet richting een groter aanbod voor zijn klanten. “Beide bedrijven kunnen zo elk bogen op de jarenlange expertise van de andere partij”, aldus Stefan. “Hierdoor kunnen we het bouwtransport, en bovenal het vervoer van prefab- en betonproducten, enorm uitbreiden.”

Eerdere overnames

De voorbije jaren investeerde H.Essers al fors in de expansie van zijn infrasegment, onder andere met de overname van Gebroeders Hoefnagels Transport in 2019. Die acquisitie is complementair aan de overname van Verheul en biedt een tactische positie vanuit Nederlands Brabant. “Vorig jaar kwam daar nog de wederzijdse overname van Alders Transport uit Pelt bij”, vult Stefan aan. “Met die oplossing nam H.Essers de bouwtransportactiviteiten van Alders over, terwijl Alders de kipperactiviteiten van H.Essers overnam. Elk van deze acquisities is een win-win geweest voor de betrokken bedrijven. En bij elke overeenkomst stond voorop: de familiewaarden en loyaliteit aan de klant blijven prioriteit. We zijn trots op waar die overtuiging ons infrasegment vandaag gebracht heeft.”

Bent u benieuwd wat het Infra-segment van H.Essers voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Stefan Wijns (stefan.wijns@essers.com).