H.Essers verovert de Port of Antwerp Triathlon

H.Essers verovert de Port of Antwerp Triathlon

Sinds enkele maanden stimuleren we onze medewerkers via het gezondheidsprogramma Fit2Grow om meer te bewegen en gezonder te eten. Dat doen we via leuke uitdagingen, die gaan van meer stappen zetten tot dat glaasje alcohol een poosje laten. Maar de grootste uitdaging van dit jaar? Dat was ongetwijfeld de Port of Antwerp ‘Kwart’ en ‘Fit & Fun’ Triathlon! Meer dan 100 medewerkers bereidden zich intensief voor en gingen dit sportieve avontuur aan.

Om zich klaar te stomen, volgden onze medewerkers maandenlang nauwgezet een individueel trainingsprogramma. Bijkomend organiseerden we regelmatig groepstrainingssessies voor de verschillende onderdelen van de triatlon. Meteen ook een leuke teambuilding, zo bleek achteraf.

En toen was het zover: op 23 juni verzamelden de sporters én supporters van H.Essers zich in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Na het aantrekken van de wetsuits tankten onze collega’s nog even de nodige energie. Om 8u40 klonk het startschot! Onze zwemmers doken meteen het stadsdok in voor een afstand van 1 km (1/4 Triathlon) of 350 m (Fit & Fun Triathlon). Intussen werden de fietsen klaargezet voor een tocht van respectievelijk 40 km of 15 km. De laatste loodjes wogen het zwaarst. De triatlon werd afgesloten met een loopafstand van respectievelijk 10 of 5 km. De meer dan 100 deelnemers van H.Essers behaalden allen de eindmeet en werden onder luid applaus onthaald in het Felix Pakhuis. Tijd om te ontspannen en te toosten op een geweldige (team)inspanning!

Amber Pellens, Fit2Grow-projectverantwoordelijke, was de hele tijd aanwezig om haar collega’s een hart onder de riem te steken. “Het was hartverwarmend om te zien dat zoveel medewerkers zich aangemeld hadden, en hoe ze werden aangemoedigd door hun collega’s,” vertelt ze. “Een van onze buitenlandse chauffeurs kwam zelfs speciaal naar België om te kunnen deelnemen. Hierin zien we duidelijk wat een succes Fit2Grow is: het moedigt niet alleen aan tot meer bewegen, maar zorgt ook voor een heuse boost van de teamspirit.”

Benieuwd naar meer?
Ontdek hier onze aftermovie en de sfeerbeelden.