H.Essers stijgt in de ranking met verbeterde Ecovadis-duurzaamheidsscore

H.Essers stijgt in de ranking met verbeterde Ecovadis-duurzaamheidsscore

H.Essers wil als logistieke speler een voortrekkersrol opnemen in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze inspanningen hiervoor werpen duidelijk hun vruchten af, want we werden door Ecovadis beloond met een bronzen medaille. Ecovadis is wereldwijd de referentie wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het evalueert jaarlijks bedrijven op het vlak van milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De score van H.Essers steeg met maar liefst tien punten. En we rusten niet op onze lauweren, want het is onze ambitie om steeds beter te doen. Tijd voor een gesprek met Yannick Dylst, Project Manager Sustainability.

De ambitie om een zilveren Ecovadis-medaille te halen, maakt zelfs expliciet deel uit van de duurzaamheidsengagementen van H.Essers. Yannick Dylst: “Die strategie hebben we opgedeeld in vijf krachtlijnen en negentien concrete ambities. Een daarvan is dus het behalen en behouden van de zilveren medaille van Ecovadis. Daartoe vullen we jaarlijks een uitgebreide vragenlijst in en leveren we bewijsstukken aan. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze inspanningen dit jaar brons opleverden. Maar we dagen onszelf met de blik op zilver uit om ons te blijven inzetten en te blijven verbeteren, want de criteria van Ecovadis worden elk jaar strenger.”

Het groeiend belang van de Ecovadis-score

De Ecovadis-rating laat bedrijven toe om duurzame partners te kiezen voor hun volledige supply chain en bevordert op die manier een maatschappelijk verantwoorde economie. “We merken dat steeds meer klanten vragen naar onze Ecovadis-score en onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid. Zelf werken we ook aan een gedragscode voor onze partners en leveranciers. Daarin wordt beschreven wat we van hen verwachten. Een tool als de Ecovadis-score is op die manier meer dan een stimulans om zelf duurzamer te gaan ondernemen. Bedrijven zullen ook kijken naar de markt als geheel. Doordat ze kritische vragen stellen aan hun leveranciers, zal de waardeketen sneller verduurzamen. En ook de publieke opinie verwacht vandaag dat organisaties sustainability hoog in het vaandel dragen. Een Ecovadis-medaille is een objectief en onafhankelijk keurmerk om aan de buitenwereld te tonen dat je op een maatschappelijk verantwoorde manier onderneemt.”

Duurzame strategie

“Maar in feite willen we niet gaan voor een duurzaamheidsstrategie. Wat telt, is een duurzame strategie. Sustainability speelt namelijk een rol in elk deel van ons beleid en onze strategische keuzes. Heel de organisatie is erbij betrokken. Ik ben dan wel recent in dienst getreden bij H.Essers als Project Manager Sustainability, maar iedereen is zich bewust van het belang van duurzaam ondernemen. Alleen op die manier kunnen we het verschil maken”, besluit Yannick Dylst.

Met H.Essers kiest u een partner die garant staat voor een steeds duurzamere logistieke keten. Meer weten over onze duurzame strategie? Bezoek sustainability.essers.com of neem contact op met Yannick Dylst via yannick.dylst@essers.com