H.Essers opent nieuw state-of-the-art magazijn in Boekarest

H.Essers opent nieuw state-of-the-art magazijn in Boekarest

Op 3 oktober opende H.Essers een nieuw magazijn van 33.000 m² in de buurt van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Met het nieuwe gebouw is een investering gemoeid van 15 miljoen euro en de site zal fungeren als de hub met Centraal-Europa en Turkije.

Voor ons vertegenwoordigt dit nieuwe magazijn de internationale groei van het bedrijf en zal het dienst doen als het tweede hoofdkantoor om de verdere integratie van de strategische plannen met betrekking tot Oost-Europa te stroomlijnen.

Van de 33.000 m² is 20.000 m² bestemd voor conventionele warehousing, 5000 m² voorgevarengoed en 5.000 m² voor farmaceutische producten. 22.000 m² van deze nieuwe capaciteit is reeds bezet door bestaande klanten.

Het nieuwe magazijn, neergezet in minder dan 7 maanden, is gebouwd volgens de hoogste veiligheidsnormen en met groot respect voor het milieu. Momenteel bekijken we de mogelijkheid tot het plaatsen van fotovoltaïsche panelen op het dak.

In een tweede fase bestaat uitbreidingsmogelijkheid tot een magazijnoppervlakte van 100.000 m² in totaal.

In deze nieuwe vestiging zullen 140 mensen werken. Over gans Roemenië stelt H.Essers 650 mensen te werk. De omzet bedraagt hier 57 mio euro.

Lees ook de reportage in de Tijd