H.Essers lanceert railverbinding naar Duisburg: “Van Genk tot China in één duurzaam traject”

H.Essers lanceert railverbinding naar Duisburg: “Van Genk tot China in één duurzaam traject”

Wanneer u dit leest hebben we er net onze eerste treinritten naar Duisburg op zitten. Sinds 7 juni vertrekt vanuit Genk immers drie keer per week een goederentrein richting de Duitse stad. Van hieruit zijn vervolgens Polen, de Baltische staten, China, Rusland, … gemakkelijk bereikbaar. Een belangrijke nieuwe stap dus in onze synchromodale ontwikkeling én ons aanbod van duurzame oplossingen voor onze strategische segmenten. Business Unit Manager Christopher Van den Daele licht de belangrijke nieuwe schakel in ons reeds wijdvertakte netwerk graag toe.

Een paar jaar geleden nam ons bedrijf de railterminal in Genk, met ligging naast ons road crossdock, over. Treinverbindingen spelen immers een belangrijke rol in onze duurzame strategie. En in periodes van lockdown zoals we die het voorbije jaar kenden, bleek het ook een ideale manier om onze klanten transport te blijven garanderen. Daarbij focussen we vooral op onze strategische segmenten zoals de chemie en farma. Onze (temperatuurgecontroleerde) treinoplossingen zijn dan ook geschikt voor uiteenlopende goederen, ook voor gevarengoed. “Met de gloednieuwe railverbinding, dit tot stand kwam in een nauw partnership met Duisport, zetten we nu een volgende stap in de uitbreiding van onze railoplossingen”, aldus Christopher Van den Daele. “De railhub van Duisburg is een van de grootste in de EU.”

En dus krijgen we vanuit Genk toegang tot heel Europa over het spoor. De trein werkt als een shuttle. Zo vertrekt de trein ’s nachts uit Genk richting Duisburg, waar later op de nacht de overslag gebeurt. ’s Ochtends komt de trein al terug toe in Genk. Een strikte timing om zo dezelfde leadtimes te garanderen ten opzichte van het reguliere transport over de weg. “De uitbouw van ons railnetwerk past volledig in de ambitie van H.Essers om onze synchromodale oplossingen verder uit te bouwen en zo de logistieke flows van onze klanten duurzaam te optimaliseren”, aldus Christopher. “Om je een idee te geven: één rit via het spoor richting Duisburg, dat zo’n 140 kilometer rijden is, is qua lading goed voor 80 trucks. Over de weg zou dit al snel gaan om 11.200 kilometer. Nu doen we dat in één enkele en duurzame treinrit. De CO2-besparing die we zo realiseren is enorm, en een prima oplossing in afwachting van de verdere optimalisatie van verbrandingsmotoren voor trucks. Bovendien dragen we zo ook bij aan het oplossen van de fileproblematiek.”

Van Genk naar China

De ontsluiting via Duisburg heeft trouwens nog meer voordelen. “Van hieruit kunnen we, dankzij de uitgebreide railmogelijkheden vanuit Duisburg, bijvoorbeeld diep tot in Polen sporen. Voorheen waren we hiervoor aangewezen op trucks. En dan is er natuurlijk de bereikbaarheid van de Baltische staten, China, Rusland. De nieuwe raillink vormt op die manier een knappe nieuwe stap in ons synchromodale verhaal. Hoewel de trein in deze eerste fase nog drie keer per week vanuit Genk vertrekt, is het de bedoeling om dit op termijn dagelijks te doen. Daarnaast is het niet alleen de bedoeling om goederen via Duisburg richting het noorden en oosten te transporteren, maar ook de omgekeerde beweging mogelijk te maken en vanuit Genk transporten richting het zuiden te organiseren. En, niet onbelangrijk: de klant heeft op ieder moment 100% zicht op de precieze locatie van de laadeenheden dankzij onze track&trace-functionaliteiten.”

Wenst u meer info over onze synchromodale mogelijkheden voor uw goederen? Neem dan gerust contact op met Christopher Van den Daele: christopher.vandendaele@essers.com.