H.Essers, Godiva en Entiris vieren 20-jarige smaakmakende samenwerking

H.Essers, Godiva en Entiris vieren 20-jarige smaakmakende samenwerking

Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat H.Essers van start ging met de logistieke organisatie van de Godiva-pralines. Wat ooit begon met 5 medewerkers in een magazijn van 500 m², is inmiddels uitgegroeid tot een systeem waarin 120 medewerkers over 12.000 m² dagelijks miljoenen pralines verwerken. Het stockeren, samenstellen en verpakken van pralinedoosjes en vervolgens het organiseren van het logistieke proces voor meer dan 100 landen is het resultaat van een succesvol partnership.

“Onze samenwerking is in al die jaren ontzettend geëvolueerd,” legt Operations Manager Ronny Heremans uit. “Wat ooit startte als een puur logistiek verhaal, is uitgegroeid tot een all-in logistieke oplossing voor de chocoladesector. Dagelijks worden hier maar liefst 25.000 geschenkdozen verpakt, gelabeld en naar ruim 100 landen wereldwijd uitgevoerd. Dat is beslist geen sinecure, want de wettelijke vereisten op het vlak van voeding verschillen van land tot land. De lat ligt dan ook erg hoog op het vlak van voedselveiligheid en kwaliteit. Dankzij onze verschillende certificaten, zoals BRC, IFS, HACCP en ISO, kunnen wij daar prima aan voldoen.”

One-in-a-million partnership

Om productie, verpakking en transport naadloos op elkaar af te stemmen, investeerde H.Essers 1,6 miljoen in een performant Warehouse Management-systeem (WMS). Dit systeem is bovendien gekoppeld aan het ERP-systeem van Godiva. Het WMS stuurt ook de etikettering aan: de labels worden automatisch geproduceerd in functie van de specifieke eisen van het land van bestemming. Hierdoor kon Godiva ‘late differentiation’ invoeren en kan de chocolatier sneller inspelen op de vraag in de verschillende landen. Een mooi voorbeeld hiervan is het souvenirdoosje, waarbij de inhoud steeds hetzelfde is maar de buitenverpakking per land gewijzigd kan worden.

CEO van Godiva, Clyde Morgan loofde de samenwerking met H.Essers en maatwerkbedrijf Entiris, dat met 120 arbeiders instaat voor het samenstellen, verpakken en labelen van de producten. “It’s a one-in-a-million partnership,” zei hij daarover op het feestelijke evenement dat op 6 september plaatsvond ter gelegenheid van het 20-jarige jubileum.

Voor deze bijzondere gelegenheid hebben we trouwens samen een limited-editionjubileumverpakking ontworpen die perfect aansluit bij de ‘late product differentiation’.

Benieuwd naar het sfeerverslag van ‘A million reasons to celebrate?’  Bekijk de foto’s hier.