Fit2Grow Triathlon: ook na corona werken we verder aan het welzijn van onze medewerkers

Fit2Grow Triathlon: ook na corona werken we verder aan het welzijn van onze medewerkers

Op 5 september vond onze H.Essers Fit2Grow Triatlon plaats op het groene terrein van Averbode. Deze triatlon stond aanvankelijk gepland voor de lente van 2021, maar kon toen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig ging het evenement vorige maand wél van start, en dat vierden we door de sportdag uit te breiden tot een familiedag met uiteindelijk maar liefst 800 interne en externe supporters ter plaatse.

De zon scheen op 5 september de hele dag en wat hebben we genoten van de natuur, de sport en de gezelligheid! Meer dan 150 sportieve H.Eroes stonden om 10:00 aan de startlijn om hun triatlon te beginnen. Daar gaf Hilde Essers het startschot en doken de deelnemers het water in. “Individueel of in teams van 2 of 3 personen namen de sporters deel aan de kwarttriatlon (850 m zwemmen, 20 km mountainbiken en 7,5 km trailrunning) of aan de zogeheten Fit&Fun-formule (500 m zwemmen, 8 km mountainbiken en 5 km trailrunning)”, legt Amber Pellens, Talent Marketing & Communication Specialist, uit. “De overige aanwezigen konden ondertussen genieten van een leuke wandeling, fietstocht door het mooie natuurgebied of stonden aan de zijlijn hun collega’s aan te moedigen. Ook aan entertainment voor de allerkleinsten hebben we gedacht, met een eigen Kids Village op het terrein.”

Het was een hevige strijd richting de finishlijn, maar de voldoening was daardoor des te groter. “Een prachtig resultaat van wat we met ons Fit2Grow-programma willen bereiken”, vertelt Amber. “Want bij H.Essers geloven we dat mensen die goed in hun vel zitten, zich ook goed in hun vel voelen. We zijn ontzettend trots op de prestatie die onze collega’s hier hebben neergezet en kijken er al naar uit om volgend seizoen weer volop in te zetten op gezonde en gelukkige werknemers.” Na afloop van de wedstrijd werden de sporters, supporters en familieleden uitgenodigd om samen te genieten van een heerlijke barbecue en een lekker ijsje ter afsluiting.

Benieuwd naar deze topdag? Bekijk dan hier de aftermovie: