H.Essers en Rail Cargo Austria maken samen rechtstreekse railverbinding Roemenië-Turkije mogelijk

H.Essers en Rail Cargo Austria maken samen rechtstreekse railverbinding Roemenië-Turkije mogelijk

H.Essers en Rail Cargo Austria bundelen de krachten voor de lancering van een nieuwe, rechtstreekse treinverbinding, tussen Roemenië en Turkije. De cargo railverbinding stond al langer in de steigers, maar de uitrol ervan kwam in een stroomversnelling door de coronacrisis. “Verschillende landsgrenzen worden in crisistijden als deze gesloten,” aldus Hanno Reeser, Strategic Development Manager van H.Essers. “Treintransport kan echter vrijwel ongehinderd blijven plaatsvinden en is in die zin een betrouwbare oplossing om de supply chain van onze klanten te waarborgen.”

H.Essers zet al langer in op zijn duurzaamheidsstrategie met de uitrol van het SDG programma en de synchromodale oplossingen. Het spoor is dan ook een onmisbare troef om transportoplossingen klimaatvriendelijk te maken en het toenemende congestieprobleem aan te pakken. Zo werd de railverbinding met China enkele jaren geleden bijvoorbeeld speciaal opgezet voor de farmaceutische sector. “Een duurzaam alternatief voor luchttransport, en bovendien sneller dan overzees transport,” aldus Hanno Reeser. “Het nieuwe partnership met Rail Cargo Austria maakt nu ook een connectie tussen Roemenië met Turkije mogelijk. H.Essers heeft reeds een bestaande verbinding tussen Genk en Curtici waardoor er nu een rechtstreekse treinverbinding tussen Genk en Turkije ontstaat. Dankzij de nieuwe verbinding slagen we er niet alleen in de looptijd en kostprijs voor klanten te optimaliseren, ze vervangt ook 9.000 wegtransporten. Dat is goed voor een CO2-vermindering van maar liefst 90 procent. En een veelbelovende nieuwe stap in de optimalisatie van ons synchromodaliteitsnetwerk.”

Concreet vertrekt er acht keer per week een trein vanuit Genk naar het Roemeense Curtici, en vertrekt er vervolgens drie keer per week een trein van Curtici naar Istanbul. De volledige leadtime van terminal tot terminal bedraagt daardoor minder dan zes dagen. “Vanuit Curtici of Istanbul kunnen we ook de omliggende gebieden zelf bedienen, en op beide locaties is er een high security terminal voorzien,” aldus Hanno Reeser. “Bedoeling is om het aantal vertrekken vanuit Roemenië naar Turkije op te drijven naar een dagelijkse frequentie.”

Monitoren en ingrijpen

De spoorlijn kan ingezet worden voor uiteenlopende goederen, ook gevarengoed. Hanno Reeser: “We kunnen quasi alle gevarengoedklassen transporteren. Ook het vervoer van vloeibaar bulktransport van tankcontainerspecialist Huktra, die onlangs werd overgenomen door H.Essers. Belangrijk is ook dat het volledige traject ondersteund wordt door onze control tower, waardoor ons team het transport van a tot z kan monitoren en ingrijpen bij bijvoorbeeld temperatuurproblemen. Daarvoor zetten we ook onze Safebox-containers in, 45-voetcontainers die speciaal door ons bedrijf werden ontwikkeld voor secured/cold chain-transporten voor onze strategische segmenten: chemie en farma en hoogwaardige producten. Ze worden elektronisch vergrendeld en 24/7 opgevolgd.”

“Tijdens de coronacrisis heeft de nieuwe verbinding zijn meerwaarde al voor heel wat klanten bewezen. De railverbindingen bleven grotendeels gevrijwaard van de landsgrenzen die werden gesloten voor bijvoorbeeld vrachtvervoer en waarborgden zo de supply chain van onze klanten. We bekijken dan ook volop de verdere uitbreidingsmogelijkheden van ons netwerk naar o.a. andere locaties in Italië, Frankrijk en Spanje vanuit Genk.”