Gezondheidsprogramma Fit2Grow zet medewerkers aan tot actieve levensstijl

Gezondheidsprogramma Fit2Grow zet medewerkers aan tot actieve levensstijl

De groei van ons bedrijf wordt medebepaald door de inzet en passie van onze medewerkers. We hechten dan ook veel belang aan hun welzijn en ontwikkeling. Daarom lanceerden we dit jaar Fit2Grow, een uniek en grootschalig gezondheidsprogramma dat de ruim 6.000 H.Essers-medewerkers stimuleert om gezonder te eten en meer te bewegen. Sportief of minder sportief, iedereen krijgt met Fit2Grow de tools aangereikt om succesvol en op zijn tempo met zijn gezondheid bezig te zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 70,3% van de medewerkers in de logistieke sector met overgewicht kampt. Samen gaan we binnen H.Essers de uitdaging aan om het tegendeel te bewijzen en ons gezonde bedrijf te ondersteunen met fitte medewerkers. Hilde Essers, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “We willen verder groeien als bedrijf, maar tegelijkertijd ook zorg dragen voor de persoonlijke groei van onze medewerkers. Met Fit2Grow brengen we beide ambities samen onder het motto business meets health. Een gezond lichaam leidt immers tot een gezonde geest!”

Enthousiast de uitdaging aangaan

Centraal in het gezondheidsprogramma staat het online Fit2Grow-platform, waarmee medewerkers nauwgezet hun vooruitgang kunnen opvolgen en hun gezondheid kunnen laten scannen. Ook kunnen ze zich  inschrijven voor de maandelijkse uitdagingen die op een leuke manier inspelen op gezonde voeding en beweging.
Voor de echte durvers is er de ultieme uitdaging op 23 juni met The Port of Antwerp Triathlon. Deelnemende collega’s worden begeleid door voedings- en bewegingsspecialisten en werken samen stap voor stap naar een gezondere levensstijl.”

De voorbije maand namen ruim 250 medewerkers deel aan Tournée Minérale en meldden nog eens honderden collega’s zich aan voor de Step Elimination Challenge, waarbij het aantal dagelijks te zetten stappen opliep naar 12.500.

Receptioniste, magazijnier, CEO of chauffeur, met Fit2Grow staat iedereen zij aan zij om samen een gezondere toekomst te realiseren. “Het creëert een sfeer van enthousiasme, vriendelijke competitie en hernieuwde energie,” voegt Hilde Essers toe. “En daar plukken niet alleen onze medewerkers, maar ook onze klanten de vruchten van.”

Ook benieuwd hoe fit jij bent? 
Doe mee aan de schiftingsvraag en maak kans op één van de 3 conditietesten (lopend of fietsend) onder begeleiding van de coaches van Energy Lab.
Meer info over de testen en de beschikbare locaties: lopen / fietsen