Expertise van temperatuurgecontroleerd farmatransport via het spoor leidt tot nieuwe exportmogelijkheden voor voedingssector

Expertise van temperatuurgecontroleerd farmatransport via het spoor leidt tot nieuwe exportmogelijkheden voor voedingssector

Het was in 2014 een flinke domper voor heel wat bedrijven. Als reactie op de inlijving van de Krim door Rusland, voerde de Europese Unie dat jaar een aantal beperkende maatregelen tegen Rusland in. Die werden op hun beurt beantwoord door Rusland met een aantal embargo’s, onder andere op het vlak van export van voedingsproducten naar en via Rusland. Veel bedrijven zagen zo hun exportopportuniteiten verkleinen. “Maar, dat was buiten onze expertise gerekend,” aldus Jef Molenaers, Global Industry Lead. “Het is meer bepaald onze ervaring met temperatuurgecontroleerd farmatransport over het spoor die de basis heeft gevormd voor een nieuwe oplossing.”

Sinds kort kunnen er inderdaad opnieuw temperatuurgecontroleerde embargoproducten (zoals zuivelproducten, vis, zout, vers en bevroren varkens- en rundvlees, gevogelte, groenten, fruit en noten, …) vervoerd worden door Rusland via het spoor. Een heel mooie opportuniteit voor bedrijven die hun exportactiviteiten willen vergroten naar China en andere landen. En in een uitdagende tijd als deze, is ze extra welkom. “Het is fijn dat ook andere sectoren de vruchten kunnen plukken van de ervaring die we hebben opgebouwd binnen onze farma-activiteiten,” licht Jef Molenaers toe.

Leemte opvullen

“In 2016 zijn we de mogelijkheden voor een temperatuurgecontroleerde spooroplossing van Europa naar China beginnen onderzoeken. In 2017 konden we deze als eerste speler op de markt aanbieden. Spoorwegvervoer vult een mooie leemte op tussen water- en luchttransport: het is beduidend goedkoper en milieuvriendelijker dan luchttransport, en significant sneller dan watertransport. Terwijl de doorlooptijd van deur tot deur tot 3 maanden kan oplopen via watertransport, bedraagt ze slechts 21 dagen via het spoor.”

In theorie was het alvast een mooie, haalbare oplossing, maar in de praktijk moet je het natuurlijk ook technisch kunnen realiseren. Hoe vertaal je de gespecialiseerde kennis en service die je aanbiedt op je sites, naar een spooroplossing? “Heel wat farmaproducten zijn bijvoorbeeld uiterst temperatuurgevoelig. En het is beslist geen sinecure om een constante temperatuur te waarborgen als je onderweg extreme weersomstandigheden tegenkomt. Het kan bijvoorbeeld tot -45 °C vriezen, maar de gevoelstemperatuur voor bewegende objecten kan tot wel -60 °C zakken.”

Dag en nacht monitoren

Zoals bij ieder nieuw project, vertrokken we ook hier vanuit de noden van de klant. We bundelden onze expertise met die van een aantal farmaceutische spelers die net als wij heil zagen in deze duurzame transportoplossing. “We werkten nauw samen om te onderzoeken in welke mate de isolatie, brandstof, verwarming, koeling en ons equipment bestand was tegen de weersomstandigheden onderweg. Waar nodig brachten we aanpassingen aan. En, niet onbelangrijk, we ontwikkelden ook een oplossing om de containers dag en nacht te kunnen monitoren vanop afstand. Onze klant kan rekenen op een doortastende escalatie procedure, inclusief eventuele interventies, bij noodgevallen gedurende het volledige traject.  Onze Control Tower beheert de volledige coördinatie. Zelfs de koeling en verwarming kunnen we van hieruit regelen.”

Van China naar Europa

Sinds we de spooroplossing in 2017 lanceerden, krijgt ze meer en meer bijval. “De farmaceutische sector is van nature kritisch als het gaat om innovatie. Heel wat bedrijven keken dus wat de kat uit de boom toen we met deze spooroplossing richting China startten. Dat tij is echter gekeerd, en voortbordurend op het succes van het spoortransport naar China, bouwen we ook dichter bij huis onze intermodale opties verder uit. Op dit moment gaat het vooral om routes van de Benelux naar Italië, Roemenië en Polen. Met als extra meerwaarde dat we de routes via het spoor ook in een crisisperiode als deze ongehinderd konden blijven voortzetten. En nu dus ook nieuwe exportmogelijkheden creëren voor temperatuurgevoelige producten.”

Hebt u een vraag over onze oplossingen voor duurzaam spoortransport binnen Europa of naar China? Jef Molenaers helpt u graag verder: jef.molenaers@essers.com.