Dry Port Genk schrijft verder aan onwaarschijnlijk groeiverhaal

Dry Port Genk schrijft verder aan onwaarschijnlijk groeiverhaal

Wie H.Essers kent, weet dat we alles op alles zetten om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Met die visie bouwden we op de voormalige Fordterreinen in Genk de H.Essers Dry Port: een indrukwekkende megasite met bijzonder veel ruimte voor warehousing en value-added services en bovendien logistiek optimaal ontsloten. De naam Dry Port verwijst immers naar de inlandterminal die aansluitend aan het megacomplex ontwikkeld wordt door Port of Limburg. Inmiddels is de site bijna volledig verhuurd aan onze klanten en finaliseren we reeds de volgende groeiplannen. Dat licht Maarten Goossens, Global Industry Lead Chemicals, graag toe.

Trimodaal

Dat logistieke centrum staat ook in voor een duurzame, synchromodale transportoplossing. Maarten: “Dat is dé kracht van Dry Port en Genk: enerzijds beschikken we er over de ruimte en infrastructuur om snel en flexibel aan klantenvragen te beantwoorden, anderzijds is Genk perfect trimodaal ontsloten via spoor, water en weg. Hierdoor kan ons bedrijf op een flexibele manier de juiste transportmodi inzetten voor het betrouwbaar vervoeren van goederen doorheen Europa of zelfs naar Azië. Vanuit onze treinterminal in Genk bezorgen we transporten door-to-door tot in China. Dit is zeer aantrekkelijk voor onze chemieklanten, die vanuit duurzaamheidsoverwegingen meer de focus leggen op de vermindering van hun CO2-uitstoot, maar niet willen inboeten op leverbetrouwbaarheid.”

Samenwerking

Ondertussen onderzoekt ons bedrijf volop nieuwe opportuniteiten om in te spelen op de vele vragen vanuit de chemie-industrie, en om deze chemiedraaischijf nog beter uit te bouwen. “Bij voorkeur in en om Genk, waar onze roots liggen”, vertelt Maarten. “Daarbij blijven we inzetten op de multimodale ontsluiting en op duurzaam vervoer. Maar ook op waardevolle samenwerkingen. Voor de realisatie van Dry Port stonden we bijvoorbeeld nauw in verbinding met de stad en overheid. Die samenwerking gaan we graag opnieuw aan. We mogen als bedrijf, als stad, maar bij uitbreiding ook als provincie en land immers heel trots zijn op deze logistieke hotspot.”

Werknemers gezocht

Dat ons bedrijf volop nieuwe kansen biedt voor de jobmarkt, blijkt ook uit het feit dat H.Essers nog ruim 570 medewerkers zoekt om het succesverhaal van Dry Port Genk mee uit te tekenen. Ook hier gaan we nog intensiever samenwerken met kennisinstellingen, de interimsector, overheden en andere stakeholders. “We investeren daarvoor volop in onze employer branding. H.Essers staat bekend als een betrouwbare werkgever die veel aandacht heeft voor het welzijn van zijn mensen en ook veel groeikansen biedt. En die groeikansen heb je hier te over.”

Een andere ontwikkeling op de voormalige Ford-terreinen waarmee ons bedrijf zich nog dieper in de Limburgse grond verankert, is Port of Limburg. Deze nieuwe containerterminal aan het Albertkanaal, en grenzend aan H.Essers Dry Port, bouwen we in joint venture met Group Machiels en heeft als doelstelling een duurzame connectie met de haven van Antwerpen en het Limburgse hinterland te creëren. “We hopen na de oplevering in 2023 zo’n 150.000 TEU per jaar te kunnen realiseren, met een uiteindelijke capaciteit van 353.000 TEU”, zegt Benjamin Hermans, Business Unit Manager bij Port of Limburg. “De terminal is goed voor een initiële investering van 50 miljoen euro en vormt een zeer belangrijke hefboom voor de Limburgse en nationale economie. Port of Limburg is dan ook uniek in zijn werking, want we breiden de huidige dienstverlening uit met specifieke services voor farma en chemie. Denk maar aan de opslag van temperatuurgecontroleerde containers, een isotankparking voor gevarengoed, drie bargekranen, een cleaninginstallatie, een herstelplaats voor containers en meerdere afvulinstallaties voor chemische producten.” Zodra de nieuwe site volledig inzetbaar is, zal Haven Genk het containerverkeer overdragen aan Port of Limburg en zich verder toeleggen op bulk en spoor.

Bent u op zoek naar een flexibele logistieke oplossing of heeft u interesse in de ontwikkelingen in Dry Port Genk? Maarten Goossens (maarten.goossens@essers.com) kijkt graag met u mee.