Brusselse site bouwt farmasegment verder uit met nieuwe investeringen

Brusselse site bouwt farmasegment verder uit met nieuwe investeringen

Al jarenlang worden de farmadiensten van H.Essers mee ondersteund vanuit onze site in Brussel. Deze vestiging ligt immers op een strategische locatie, met onder andere de Brucargo-zone van Brussels Airport op een steenworp afstand. Dit jaar investeerde H.Essers fors in de verdere uitbreiding van de capaciteit en value-added services op de site om hier een farmahub te creëren. Linde Van Vlasselaer, Global Industry Lead Pharma, vertelt op welke vlakken de dienstverlening is uitgebouwd.

Met tal van strategische en geografische voordelen bevindt H.Essers Brussel zich letterlijk én figuurlijk in het hart van economisch Vlaanderen. “Van die centrale positie willen we graag profiteren door ons farmanetwerk verder uit te breiden,” vertelt Linde Van Vlasselaer. “Waar de warehouses in Brussel voorheen dienstdeden als opslagplaats voor de productieoverflow van het farmasegment, zetten we ze nu voornamelijk in voor distributie. En daar horen de nodige investeringen bij om onze vele klanten nog beter van dienst te zijn.” Klanten zoals Kela, bijvoorbeeld, een bedrijf dat de laatste jaren is uitgegroeid tot specialist in het welzijn van mens en dier. Zij gingen dit jaar de samenwerking aan met H.Essers om hun supply chain te optimaliseren. “Hier in Brussel zorgen we voor de picking en packing van de Kela-goederen, waarna we ook de rechtstreekse distributie naar de eindklant, veelal apothekers, voor onze rekening nemen”, zegt Linde.

Maar onze value-added services voor Kela gaan nog verder: zo bouwen we in onze warehouses bijvoorbeeld ook displays op die bij de apotheker in de winkel komen te staan. Door van dit one-stop-shop-aanbod gebruik te maken, verzekert Kela zich van een kwalitatieve en betrouwbare afhandeling van de supply chain. “Als ondernemend en gedreven Belgisch familiebedrijf binnen de farmasector hebben wij in H.Essers een ideale partner gevonden om samen een logistieke uitdaging aan te gaan”, bevestigt Paul Smets, Purchasing & Supply Chain Manager bij Kela. “Met hun innovatieve en optimaliserende aanpak ben je als klant altijd verzekerd van de best service en oplossing. Hun expertise, projectaanpak en professionalisme hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om de krachten te bundelen.”

Pfizer-vaccins

Naast Kela vertrouwen ook heel wat andere farmaklanten op de expertise van ons Brusselse team. Om de medische middelen onder de beste omstandigheden op te slaan en te transporteren, behaalden we dan ook de benodigde GMP- en GDP-certificaten (Good Manufacturing Practices en Good Distribution Practices). Ook werd er een speciale ruimte opgezet voor labeling. “Die ruimte maakt onderdeel uit van de passieve verpakkingsdienst die we hebben ingericht voor Pfizer. Passieve verpakking houdt in dat goederen op temperatuur worden gehouden door hun verpakkingsmateriaal. Denk bijvoorbeeld maar aan gel packs die koude temperaturen vasthouden. Deze methode is cruciaal om de cold chain en daarmee de stabiliteit van de producten te waarborgen.” Zo zorgt H.Essers voor het correcte vervoer van Pfizer-vaccins die naar het Afrikaanse continent worden gevlogen. “Om met de grootste zorgvuldigheid te werk te gaan, gebruiken we augmented reality tijdens het verpakkingsproces. Een systeem projecteert daarbij op de verpakking hoe deze geconfigureerd moet worden en waar de operator de koelelementen en temperatuurdataloggers moet plaatsen. De operator doorloopt het verpakkingsproces zo samen met de robot. Tijdens het proces valideert het systeem ook of de instructies goed zijn opgevolgd.”

Maatoplossing

Hoe je onze meerwaarde het best kan omschrijven? “We creëren hier letterlijk ruimte voor de groei van onze klanten. Zo installeerden we onlangs nog een koelcel voor onze klant UCB om hun goederen volcontinu op de juiste temperatuur op te slaan. In december komt er nog een tweede. Ook als er behoefte is aan extra diensten, denken we graag mee. Opslag, picking, packing, labeling, regionale én wereldwijde distributie, vanuit onze Brusselse site is het allemaal mogelijk.”

Wilt u graag meer informatie over de vele warehousing- of transportmogelijkheden van ons farmaknooppunt in Brussel? Neem gerust contact op met Linde Van Vlasselaer (linde.van.vlasselaer@essers.com).