Brexit: een stand van zaken

Brexit: een stand van zaken

Na jaren van onderhandelen is de Brexit een feit. Sinds 1 januari 2021 ziet de supply chain van bedrijven die goederen van en naar Groot-Brittannië transporteren, er helemaal anders uit. Maar met welke veranderingen moet u rekening houden? Lodewijk De Meulemeester, Business Unit Manager Liquid Bulk, en Wim Gijbels, Business Unit Manager Forwarding & Customs, schetsen een stand van zaken. Ze bespreken hoe u dankzij H.Essers ook in de toekomst vlot blijft handelen met het Verenigd Koninkrijk.

“De Brexit is de grootste verandering in de Europese supply chain van de laatste dertig jaar,” aldus Lodewijk De Meulemeester. Een ware disruptie, en zoals dat wel vaker bij veranderingen gaat, verloopt niet meteen alles vlekkeloos. “De opgeworpen handelsbarrières hebben beslist gevolgen voor het zakendoen met het VK. Des te belangrijker om een beroep te doen op een ervaren logistieke partner om goederen efficiënt te blijven vervoeren naar het Verenigd Koninkrijk.”

Brexitmoeheid?

Wim Gijbels vervolgt: “De lange onderhandelingen zorgden bij heel wat bedrijven begrijpelijk voor de nodige onzekerheid en twijfels. Daardoor waren veel van hen al Brexit-moe en niet goed voorbereid op de Brexit toen deze opeens toch van kracht werd. Bovendien bleken de systemen en het overheidspersoneel in het VK nog niet klaar om vanaf 1 januari de Brexit kwalitatief te ondersteunen. Geen sinecure om in die omstandigheden te werken.”

Gevolgen van de Brexit

Want ja, de Brexit brengt heel wat extra formaliteiten en controles met zich mee. Wim Gijbels: “Ten eerste maken we in totaal nu al 40% meer documenten op dan voor Brexit, zowel voor de import uit als de export naar het VK. En ten tweede zijn de fysieke controles in het VK van de meeste goederen zes maanden opgeschoven en blijft een aantal problemen nog onder de radar. Dat geeft mogelijk een vals gevoel van veiligheid.”

Langere lead times

Lodewijk De Meulemeester wijst nog op een belangrijk gevolg voor het transport per truck: “Nu moeten chauffeurs voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk wachten op douanedocumenten, en dat kan lang duren. Op die relatief korte afstand maken die enkele uren wachttijd een groot verschil. Klanten moeten er dus rekening mee houden dat hun zending langer onderweg is, en dat zal binnenkort alleen maar toenemen als de fysieke controles worden geïmplementeerd. Maar we anticiperen daarop. Bijvoorbeeld door meer tanks voor liquid bulk te voorzien, zodat we de langere doorlooptijd kunnen compenseren en even efficiënt blijven vervoeren.”

One-stop shop

Bij H.Essers denken we immers niet in problemen, wel in uitdagingen. Zodat onze klanten zorgeloos zaken kunnen blijven doen. “Als de klant zijn transport aan ons toevertrouwt, zorgen wij voor een passende totaaloplossing”, vat Wim Gijbels samen. Lodewijk De Meulemeester beaamt dat: “In België bieden we een one-stop shop dankzij de gecombineerde expertise van onze businessunits en onze ervaring in douane en handel met het VK. Dat doen we bijvoorbeeld voor een van onze klanten die grote volumes vanuit Groot-Brittannië importeert. Vroeger verzorgden we alleen hun liquid bulk. Vandaag zorgen we voor health certificates, de aanmelding bij het FAVV, de douaneaangifte, het transport tot op de eindbestemming … Kortom, we bundelen de krachten van onze verschillende businessunits, zoals forwarding & douane en liquid bulk, in een one-stop-shopoplossing die klanten maximaal ontzorgt.”

Bent u nog op zoek naar een passende logistieke oplossing voor uw transport naar Groot-Brittannië? De specialisten van H.Essers kijken graag met u mee. Neem contact op met Wim Gijbels (wim.gijbels@essers.com) en Lodewijk De Meulemeester (Lodewijk.DeMeulemeester@essers.com).