Maak Vlaanderen #opnieuwmobiel

Maak Vlaanderen #opnieuwmobiel

Uit een nieuw onderzoek van Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, blijkt dat onze overheden de afgelopen jaren te weinig hebben geïnvesteerd in infrastructuur.
Slechts één vijfde van de overheidsinvesteringen gingen naar vervoersinfrastructuur. Onze buurlanden investeren de helft tot dubbel zoveel meer.

Dit zorgt ervoor dat België kampioen is in het filerijden. Met een symbolische actie roept Voka de overheid op om de achterstand weg te werken.
Gedelegeerd Bestuurder Voka vzw Hans Maertens en gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg Johann Leten vertrokken vandaag vanuit Lommel naar het kabinet Weyts met twee trucks van logistiek dienstverlener H.Essers.

En daar hadden ze heel wat tijd voor nodig wegens: file.

Johann Leten trok van Lommel over Houthalen via Leuven naar Brussel, Hans Maertens reed via Geel en Antwerpen naar onze nationale hoofdstad.
Ze deden 3 uur over 150 kilometer. Op het kabinet van Vlaams minister Ben Weyts hebben Hans Maertens en Johann Leten ontvangen door Bart Van Camp, kabinetschef van minister Weyts.

Uiteraard is ook de transportsector vragende partij om de fileproblematiek daadkrachtig aan te pakken: “Als Vlaanderen de logistieke draaischijf van Europa wil blijven is er dringend nood aan meer mobiliteit. De gemiddelde snelheid waarmee onze chauffeurs zich in België verplaatsen is op 2 jaar tijd met 8% gedaald.” aldus Gert Bervoets, CEO H.Essers.