Logistiek dienstverleners Agility & H.Essers trekken samen aan de kar voor Actavis

Logistiek dienstverleners Agility & H.Essers trekken samen aan de kar voor Actavis

Innovatieve control tower oplossing verzorgt wereldwijd vrachtmanagement voor de pharma supply chain van Actavis.

Genk, België, 27 juni 2013 – Agility en H.Essers, beide toonaangevende logistiek dienstverleners sloten onlangs een lange-termijn contract af als de ‘preferred logistic partners’ voor Actavis.

Actavis, Inc is wereldwijd bekend als een gespecialiseerde farmaceutische onderneming gericht op de ontwikkeling, productie en distributie van generieke-, merk- en biosimilaire producten.

Werken met een controletoren, biedt Actavis volledige zichtbaarheid van alle wereldwijde vracht bewegingen – en dit via een enkel, strategisch platform en d.m.v. een consistente verzameling van gegevens. Deze vrachtmanagementsoplossing verhoogt de zichtbaarheid van de fysieke-, informatie- en financiële stromen, zorgt voor verhoogde kosten-efficiëntie en garandeert de GDP-naleving voor Actavis. Over het algemeen levert de oplossing de krachtige business intelligence oplossing die Actavis zocht voor haar logistiek.

De controletorens bevinden zicht in de Agility Bristol tak in het Verenigd Koninkrijk en in het hoofdkwartier van H.Essers in Genk, België. Samen beheren zij alle Europese en mondiale vracht bewegingen via lucht-, zee- en wegvervoer van Actavis.

“We zijn trots op dit contract met Actavis,”zei Stephan Dülk, VP Life Science Agility Europa. “Het onderstreept hoe innovatieve technologie het beheer van farmaceutische supply chains kan aanwakkeren terwijl het leveren van intelligentie onze klanten helpt met het maken van slimme zakelijke beslissingen. Het versterkt ook de positie van Agility als een toonaangevende leverancier van logistiek in de farmaceutische industrie.”

Ralf Schneider, Business Unit Manager Pharma, voegt er aan toe: “H.Essers is zeer tevreden over het contract toegekend door Actavis, zeker omdat het de verbintenis tussen de drie partijen op lange termijn bevestigt. Deze samenwerking fungeert als de basis voor de volledige IT integratie, en tegelijk biedt het Actavis de noodzakelijke service en zichtbaarheid die van essentieel belang is in de hedendaagse supply chain. Naast dat, garandeert H.Essers, ondermeer door haar net opgerichte PLAN-netwerk, de hoogste normen geldend in Europa. De geografische alomtegenwoordigheid zorgt samen met de extra gegenereerde volumes, voor verdere optimalisatie en uitbreiding van het GDP-netwerk, waardoor de transittijden en de kosten nog meer zullen verminderen”

De samenwerking tussen de drie partijen werd feestelijk ingezet op 24 juni 2013, door de inhuldiging van de controle toren in Bristol, Verenigd Koninkrijk.