Is uw logistieke keten klaar voor de Brexit?

Is uw logistieke keten klaar voor de Brexit?

De deadline voor een Brexit-deal nadert met rasse schreden. Maar, wat zal de uiteindelijke Brexit voor Europese en Britse bedrijven betekenen? Daarover tasten we helaas nog in het duister. Om snel te kunnen schakelen, beschikt H.Essers over een expertenteam dat de operationele en financiële impact van de Brexit op uw supply chain nauw in het oog zal houden. Solution Design Engineer Dimitri Verhemeldonck blikt vooruit.

Welke impact zal de Brexit hebben?

“Hoewel we dit nog niet concreet weten, kunnen we wel verwachten dat de impact groot zal zijn en dat de logistieke activiteiten er hinder door zullen ondervinden. Dit zal bijvoorbeeld concreet te zien zijn in mogelijke vertragingen en langere wachtrijen bij de grensovergangen. Ook op financieel vlak worden er dan wijzigingen doorgevoerd, denk maar aan het betalen van verhoogde invoerrechten en douaneheffingen.”

Kan u zich hier op voorbereiden?
“De manier waarop bedrijven met deze hinder omgaan, kan wel degelijk een verschil maken. Ondanks het feit dat de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk nog niet afgerond zijn en concrete voorbereidingen treffen dus moeilijk is, hebben wij een expertenteam opgericht dat zich focust op de oplossingen voor mogelijke Brexit-consequenties. Zo kunnen wij, zodra de definitieve wijzigingen gekend zijn, kort op de bal spelen en de continuïteit van de activiteiten van onze klanten waarborgen. Dit doen we onder andere door het opstellen van Business Continuity Plans. Daarnaast kijken we ook naar commerciële opportuniteiten om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in deze nieuwe situatie.”

Hoe kunnen wij u helpen?

“Als doorwinterde logistieke dienstverlener heeft H.Essers inmiddels een uitgebreide ervaring met douaneactiviteiten. Die ervaring kan na de Brexit oplossingen bieden voor bijkomende dienstverlening, zoals het opmaken van klantspecifieke opslagvoorstellen. Afhankelijk van de situatie en de vraag worden er dan zowel lokale als regionale distributiecentra ingeschakeld – in Europa én binnen het Verenigd Koninkrijk.”

Heeft u een vraag over de mogelijke impact en supply chain oplossingen van de Brexit? Contacteer Solution Design Engineer Dimitri Verhemeldonck.